Publicitat
Publicitat

Avui és Festa Major, avui matem el capó

El director de RTVA i pregoner de la Festa Major d'enguany, Xavi Mujal, apunta sobre els “diaris digitals i pàgines que publiquen articles sense signar" assegurant que els seus titulars denoten "les seves talles professionals i humanes”

Una programació de Festa Major amb una seixantena d’actes han començat aquesta tarda amb la inauguració i el pregó que enguany ha estat protagonitzat per Xavi Mujal, director de RTVA. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha recordat que la programació vol “acomplir als gustos i necessitats” dels andorrans amb un cap de setmana ple d’activitats per a tots els públics.

El pregoner, Xavi Mujal, al seu torn ha fet des del balcó del comú una reivindicació encesa del periodisme andorrà després d’haver dedicat part del seu pregó a la figura de la seva mare, arribada des de Solsona. El director de RTVA ha assenyalat que -sobretot arran del “Cas BPA”- al país “hi ha periodistes dolents, i alguns amb mala bava que treballen dictats per l’amo sense cap deontologia a seguir i saltant-se l’ètica”.

El pregoner ha apuntat que “dels diaris digitals i pàgines que publiquen articles sense signar val més no parlar-ne, amb alguns dels titulars que els hi hem llegit ja n’hi ha prou per saber de les seves talles professionals i si m’apureu, humanes” després de recordar que la visió que es dóna des dels mitjans forans és interessada, parcial o sense fonament.

La cònsol major s’ha mostrat satisfeta amb la inauguració ja que “ens ha passat missatges, ens ha fet riure, ens ha recordat moltes coses de la parròquia d’Andorra la Vella, i ens ha recordat que és un ciutadà que creu en la parròquia”. Sobre els records d’infantesa de Mujal, Marsol ha apuntat que “l’inici d’aquesta història, que a mi també m’agrada, és el d’un país d’acollida” i ha trobat un punt de connexió respecte a la seva pròpia trajectòria, ja que “el meu pare igual, que la seva mare, també va arribar a Andorra fugit d’Espanya” assegurant que al país “qui es vol integrar, s’integra”.

Sobre les crítiques manifestades per veïns i comerciants sobre l’ús de la plaça Guillemó, Marsol s’ha mostrat satisfeta de la planificació i programació d’actes i ha apuntat que “tothom ha d’entendre que això és la Festa Major i que s’ha de fer en un lloc cèntric i en una plaça tradicional”. Marsol ha insistit que “la plaça Guillemó és un espai encertat” reconeixent que l’escenari és gran però que “l’espectacle ho mereix”. Finalment, Marsol s’ha mostrat convençuda que dilluns la valoració de la Festa Major “serà positiva per tothom”.