El 9 de gener el FinCEN lliurarà al jutge la documentació de BPA

Els Cierco volen tenir accés a les comunicacions entre el departament del Tresor nord-americà i persones d'Andorra i Espanya

El 9 de gener. Aquesta és la data en què el FinCEN lliurarà al Tribunal Federal del districte de Columbia els documents relacionats amb la nota que va provocar la intervenció del banc i que els lletrats als Estats Units dels germans van sol·licitar al departament del Tresor nord-americà, segons les fonts consultades. Concretament, sol·licitaven les comunicacions entre el FinCEN i un llistat de persones, tant andorranes com espanyoles, en una demanda presentada contra l’organisme nord-americà davant el Tribunal Federal del districte de Columbia i arran de la negativa del FinCEN de lliurar la documentació que justifiqués les acusacions de la nota del 10 de març que va provocar la intervenció de BPA.

En el llistat de persones de qui es reclama les comunicacions hi figuren, a més de persones d'Andorra,  l’exministre d’Interior espanyol Jorge Fernández Díaz; l’exdirector de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas; l’exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso; els comissaris de policia Marcelino Martín Blas i José Villarejo; l’aleshores número dos de la policia espanyola, Eugenio Pino, i l’inspector José Ángel Fuentes Gago, que era la mà dreta del director adjunt operatiu de la policia Bonifacio Díaz, així com l’agent de la guàrdia civil Basilio Luis Sánchez Portillo. La llista la completaven l’ex-fiscal general espanyol Eduardo Torres Dulce i els fiscals José Grinda i Fernando Bermejo.

Després que des del FinCEN es neguessin a lliurar la documentació demanada, els màxims accionistes de la BPA van presentar la demanda ja que al·legaven que en base a la llei de transparència dels Estats Units aquest organisme està obligat a donar aquests documents.

  • Etiquetes