Finalitza satisfactòriament el canvi de freqüències de la TDT

Andorra Telecom recorda que s'ha de fer una petita intervenció en l'antena col·lectiva dels edificis i una resintonització del televisor

Andorra Telecom ha informat aquest dimecres que els treballs del canvi de freqüència de la TDT van finalitzar la setmana passada de manera satisfactòria a tots els repetidors del Principat. Amb aquests canvis es completa l'exigència de la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU) d'alliberar l'espai necessari per encabir la tecnologia 5G, que es preveu que arribi pròximament.

El portaveu d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha destacat la feina feta per l'equip tècnic de la companyia dient que "totes les intervencions s'han completat de manera satisfactòria i amb el mínim impacte possible als usuaris, ja que s'ha estat treballant de matinada i en els moments de menys audiència televisiva. A més, hem aprofitat que s'havien de fer aquests canvis per introduir el senyal d'Andorra Televisió en alta definició, fet que dona un valor afegit important als usuaris de la TDT".

Per poder veure els canals afectats pel canvi de freqüència (TV5 Monde, Esport3, Euronews i Andorra Televisió en HD) els usuaris dels edificis de pisos han de fer una petita intervenció en l'antena col·lectiva mentre que les cases unifamiliars en tenen prou amb una resintonització del seu televisor.