Publicitat
Publicitat

Finalment... la neu

Les nevades fan acte de presència a partir dels 1.200 metres i les estacions ja han acumulat més de 10 centímetres

Ha hagut de passar gairebé un mes i mig perquè el Principat es tornés a enfarinar, però finalment la neu ha fet acte de presència aquesta matinada de dimarts a punts elevats i del nord, i s'ha acabat estenent durant el matí per sobre dels 1.200 metres.

Al llarg del dia es preveu que segueixi nevant per sobre d'aquesta alçada, de manera que les estacions d'esquí confien que es confirmin les previsions d'arribar al voltant dels 30 centímetres de neu nova acumulada. De moment, segons han informat des de les estacions, s'ha acumulat al voltant de 10 centímetres. És una nevada molt esperada i que permetrà afrontar les properes setmanes amb garanties.

No es descarta que les precipitacions en forma de neu puguin baixar fins als 800 metres durant la tarda. El vent bufarà fort amb ratxes de 70 a 90 km/h.

Des de les 12 hores, segons informa el Centre Nacional de Trànsit, es necessiten cadenes a la CG2 a partir de Canillo, a la CG3 a partir d'Ordino, a la CG4 a l'alçada d'Erts i per accedir a França.