Publicitat
Publicitat

La 37a Fira d'Andorra la Vella frega els 70.000 visitants

Minguillón defineix l'afluència de públic com a "espectacular", mentre que els expositors constaten un canvi de tendència i una percepció de venda més positiva que en les darreres edicions

El cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha assegurat, aquest diumenge a la tarda en el recinte firal del Parc Central, que amb l'obtenció de les dades d'afluència, "ja podem dir que la 37a edició de la Fira d'Andorra la Vella ha fregat els 70.000 visitants i, per tant, superem els visitants de la passada edició i només podem dir que ha estat tot un èxit". Així, Minguillón ha recalcat que l'optimisme que es respirava entre el sector durant la inauguració s'ha traduït en molt bons resultats, ja que tots els expositors, des de les empreses de vehicles fins als restauradors i productors artesans, han constatat un canvi de tendència i, en conseqüència, han confirmat que s'han tancat moltes transaccions econòmiques.

En aquest sentit, Miguillón ha concretat que a banda dels diferents contactes que s'estableixen durant la fira, "una important marca d'automòbils ha confirmat que ha aconseguit tancar durant aquest cap de setmana un total de 25 operacions". Quant al dia amb més afluència de públic, Minguillón ha detallat que com sol ser habitual, el dia amb més visitants ha estat el dissabte, tot i que, a diferència del que ha succeït en les darreres edicions, "el divendres també es va aconseguir una afluència espectacular".

Durant la valoració de la 37a edició de la Fira d'Andorra la Vella, Minguillón no s'ha volgut oblidar de les 25 empreses que es van quedar en llista d'espera i, en aquest sentit, el cònsol major de la capital ha lamentat que "l'espai és el que és i físicament, tot i que intentarem buscar solucions, l'emplaçament no dóna per a més".

Pel que fa a la venda de forfets, tot i no poder precisar encara una xifra concreta d'operacions, tant Vallnord com Ski Andorra han avançat que l'afluència de públic ha estat més important i la percepció de venda ha resultat més positiva respecte a edicions anteriors. D'aquesta manera, Josep Marticella, director general de Vallnord - Pal Arinsal, ha comentat que tot i que encara ens resten les últimes hores, han estat tres dies molt intensos on les vendes han estat al nivell de les expectatives inicials i, per tant, "estem realment molt satisfets, no només pel nombre de forfets venuts, sinó també perquè hem vist que els nostres clients han reaccionat molt bé a les promocions que hem proposat durant la fira". Per la seva banda, la responsable d'Ski Andorra, Marta Rotés, ha destacat "la gran afluència que hem tingut durant tot el cap de setmana" i ha afegit que tot i que cal ser prudent fins a conèixer les xifres concretes, "en principi la sensació general és de satisfacció, ja que hem vist a la gent molt més animada que en les edicions anteriors".

En relació a la venda de vehicles, la presidenta de l'AIVA, Maite Mas també ha compartit la mateixa percepció que bona part dels expositors, comentant, tot i no poder quantificar encara les xifres, que "hem tingut una bona afluència d'assistents i durant els pròxims dies serà moment de veure si aquesta percepció positiva s'ha traduït en bones dades". En aquest sentit, Mas ha detallat que "s'han realitzat un bon nombre de vendes in situ", però tal com ha assenyalat, amb esdeveniments com la fira, el més important són les operacions que s'aconsegueixen tancar durant els dies posteriors.