La Fiscalia vol que l'Audiència Nacional sigui qui investigui l'herència dels Pujol, segons 'La Razón'

La Fiscalia, segons apunta la Razón, considera que traslladar la investigació a l'Audiència és l'única manera d'assegurar-se la col·laboració de les autoritats andorranes, que van demanar més dades que justifiquessin la sol·licitud d'informació

La Fiscalia Anticorrupció vol que la investigació de l'origen de la fortuna oculta de la família Pujol s'instrueixi a l'Audiència Nacional i per aquest motiu té previst sol·licitar a la jutge Beatriz Balfegón, del Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona, que s'inhibeixi del procediment a favor del jutge José de la Mata, que investiga a Jordi Pujol Ferrusola, per un delicte fiscal i de blanqueig. Així ho recull aquest dimarts el diari 'La Razón' en un article en què assenyala que fonts jurídiques no descarten que sigui la magistrada qui sol·liciti al fiscal del cas, Fernando Bermejo, que es pronunciï sobre aquesta possible inhibició. Aquest seria el primer pas perquè totes les causes contra els Pujol s'unifiquessin en un únic jutjat de l'Audiència Nacional.

Un dels motius de la Fiscalia per demanar la unificació de causes és que Pujol Ferrusola va reconèixer davant Balfagón que va gestionar la fortuna familiar que el seu pare va atribuir a l'herència de l'avi Florenci. Segons va declarar, aquests diners es van invertir a Andorra en productes financers de “titularitat opaca”.

La Fiscalia, segons apunta la Razón, considera que traslladar la investigació a l'Audiència és l'única manera d'assegurar-se la col·laboració de les autoritats andorranes, que van demanar més dades que justifiquessin la sol·licitud d'informació sobre els comptes bancaris del matrimoni Pujol i de quatre dels seus fills. Segons la notícia de 'La Razón', aquestes dades no les té el Jutjat de Barcelona però sí el de l'Audiència Nacional, fruit de les declaracions de diversos empresaris que van afirmar que van facturar a empreses de Pujol Ferrusola per tasques d'assessoria en els seus negocis. En aquests testimonis, Anticorrupció veu indicis que les quantitats cobrades per Pujol Ferrusola procedirien de presumptes suborns per aconseguir adjudicacions.

Aquestes dades serien suficients, segons la Fiscalia, perquè Andorra facilités tota la informació reclamada, que seria clau per apuntalar l'acusació. En aquest sentit, les fonts assenyalen que “Andorra no s'ha mostrat reticent, simplement va sol·licitar una ampliació de la informació, perquè únicament amb indicis de delicte fiscal no la complimentaran mai”.