Publicitat
Publicitat

Fita històrica: Grandvalira aconsegueix les finals de la Copa del Món del 2019

En la votació efectuada pel subcomitè d'esquí alpí de la FIS, feta aquest divendres, el domini andorrà s'ha imposat clarament davant de les altres candidatures presentades

L'estació de Grandvalira acollirà les finals de la Copa del Món d'esquí alpí del 2019, un dels esdeveniments més importants del món en l'àmbit dels esports d'hivern. De fet, la Copa del Món és el circuit internacional de competició alpina més important a nivell mundial, conjuntament amb els Jocs Olímpics d'Hivern i els Campionats del Món d'Esquí Alpí. Tot plegat ho ha donat a conèixer la mateixa estació aquest divendres a la tarda en un comunicat de premsa.

En la votació efectuada pel subcomitè d'esquí alpí de la FIS, feta aquest divendres, l'estació andorrana s'ha imposat amb contundència davant de les altres candidatures, i ha aconseguit vuit vots. L'estació francesa de Meribel s'ha quedat amb tres suports i la suïssa de Lenzerheide, amb un.

Les curses es programaran per a la meitat del mes de març de 2019 i hi competiran els millors classificats, tant homes com dones, de cada modalitat de Copa del Món per tal de decidir els guanyadors finals. Aquest important circuit se celebra anualment i compta amb un calendari de proves masculines i un altre de femenines.

Un cop coneguda la notícia, el director general de la Copa del Món Grandvalira 2016, Conrad Blanch, ha explicat que "teníem possibilitats, però el que realment ha estat sorprenent ha estat l'avantatge de vots amb el que hem guanyat". En aquest sentit, Blanch ha afegit que "els vuit vots nostrea davant dels tres de Meribel i només un de Lenzerheide signifiquen un clar reconeixement dels tècnics de la FIS a la feina feta tant per l'equip de Grandvalira com per tots els andorrans".

Ara, aquesta elecció ha de ser ratificada pel Consell de la FIS en els propers mesos. Segons Blanch "és una forta empenta a l'organització de la Copa del Món d'esquí alpí que Grandvalira acollirà el 27 i 28 de febrer del 2016".

Per la seva banda, el president de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Albert Coma, també ha expressat la seva satisfacció i ha destacat que "és un reconeixement de la implicació de tot el país, un país autènticament de neu, i que esperem que a més serveixi per seguir millorant el nivell dels nostres esquiadors per arribar a dalt de tot de la Copa del Món".

El Govern celebra la notícia i n'assegura el suport

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha celebrat la notícia i ha assegurat que l'esdeveniment comptarà amb el suport del Govern, assegurant que "és imprescindible per l'elevadíssim cost que tindrà" i pels beneficis que aportarà a Andorra com a destinació turística.

Camp ha afegit que la notícia els ha agafat de sorpresa, ja que no esperaven que la Federació Internacional d'Esquí fes la votació fins l'any vinent. A més, ha destacat que Grandvalira ha obtingut 8 dels 12 vots possibles, cosa que "demostra que la FIS té confiança amb Andorra i amb la seva capacitat d'organitzar proves com aquesta". De fet, les finals de la Copa del Món és la tercera prova més important d'esquí mundial, per darrere dels Jocs Olímpics i dels Campionats del Món, que se celebren cada quatre anys en alternança.