Publicitat
Publicitat

Flexibilització per a la contractació de treballadors de la quota general

Els empresaris podran contractar personal de la quota general sense titulació ni experiència si garanteixen una formació

El Govern ha aprovat la modificació del reglament de la quota general per flexibilitzar els requisits a l'hora de poder contractar treballadors amb vocació de permanència, ja que segons ha explicat el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, la situació del Servei d'Ocupació és “millor del que esperàvem” i com a conseqüència els empresaris s'han trobat amb dificultats per trobar mà d'obra.

Fins ara, per contractar treballadors de la Unió Europea, de l'Espai Econòmic Europeu i d'estats amb conveni amb Andorra de la quota general, calia acreditar una titulació estatal o un mínim d'un any d'experiència. Amb aquesta modificació, els empresaris podran contractar treballadors sense titulació ni experiència sempre que presentin un pla de formació al Servei d'Immigració, que el treballador signi el compromís de formar-se, i el Servei d'Ocupació emeti un expedient que acrediti la idoneïtat del perfil professional. A més, també s'han obert dues noves professions de peó d'obra i rentaplats, i s'ha reduït en 100 euros el salari mínim de les ocupacions de recepcionista d'hotel i cambrer.

De manera paral·lela, el Consell de Ministres d'aquest dimecres també ha aprovat una nova quota d'autorització de residència i treball per compte propi amb 250 permisos. Segons Espot, l'objectiu és fomentar la inversió estrangera, ja que s'havia esgotat el contingent del passat mes de maig del 2016.