El primer Fòrum de Biotecnologia d'Andorra vol convertir-se en una trobada d'experts internacionals

L'esdeveniment ha obert aquest dilluns les inscripcions i ja compta amb dotze ponències confirmades i una taula rodona

El primer Fòrum de Biotecnologia d'Andorra, que se celebrarà el 7 d'octubre a l'Hotel Roc Blanc d'Escaldes-Engordany, ja ha iniciat el període d'inscripcions. L'assistència és gratuïta però per participar-hi és imprescindible registrar-se al formulari disponible al web www.andbio.org/andbio/forum i posteriorment recollir l'acreditació.

La jornada és una trobada d'experts internacionals amb l'ànim de consolidar-se com un entorn de debat que fomenti el desenvolupament del sector biotecnològic, emergent a Andorra. Ja té confirmades dotze ponències i una taula rodona. Per a tot plegat es compta amb experts provinents de països com els Estats Units, França, Espanya i talents nacionals. Pel que fa als assistents, es preveu que s'hi inscriguin 150 professionals del sector, acadèmics, empresaris, estudiants, inversors i persones d'altres àmbits interessades en fer créixer el sector biotecnològic i la bioeconomia andorrana i internacional.

Durant el I Fòrum de la Biotecnologia d'Andorra es tractaran les darreres tècniques relacionades amb la biotecnologia però també d'àmbits com el finançament de la recerca, el desenvolupament i la innovació, les necessitats en polítiques de regulació com la nova llei de patents i la transferència de la tecnologia, aspectes bioètics i d'emprenedoria. També s'oferiran diferents punts de vista científics i empresarials entorn als bancs de cèl·lules mare i teixits i les seves aplicacions en medicina regenerativa i la possibilitat que generin un flux de turisme de salut.