Francesc Robert denuncia el seu acomiadament d'RTVA per via administrativa

El Tribunal Superior va dictaminar que la jurisdicció civil no era competent en el seu cas

L'ex-director general de Ràdio i Televisió d'Andorra (RTVASA), Francesc Robert, ha tornat a portar a la justícia el seu acomiadament, el febrer del 2014, perquè considera que se'l va discriminar per emetre la seva opinió en un programa de ràdio català. Ara, però, la demanda es fa per via administrativa, ja que el Tribunal Superior (TS) va dictaminar, el desembre de l'any passat, que la jurisdicció civil no era competent en el seu cas. Per tant, la representació legal de Robert ha presentat la reclamació a la secció administrativa del Tribunal de Batlles.

Les fonts consultades han matisat que el TS no va determinar que l'acomiadament s'havia fet correctament i que l'exdirector no en tenia motiu per denunciar, sinó que va precisar que la denúncia no s'havia fet per la via jurídica correcta. 

El decret de comiat de Robert el va firmar el cap de Govern, Toni Martí. La defensa de l'exdirector va valorar que Martí havia pres la decisió com a president d'RTVASA, però el TS subratlla que com que és el cap de l'executiu la denúncia s'ha de presentar per via administrativa. Per tot això, el cas comença de zero. La demanda és la mateixa que es va presentar per via civil: el cobrament dels salaris corresponents entre el febrer del 2014, quan se'l va acomiadar, fins a l’abril del 2015, quan acabava la primera legislatura de Martí; la reincorporació al càrrec de director general en les mateixes condicions que tenia; una indemnització suplementària de 25.000 euros pels perjudicis; el cobrament dels interessos de tots aquests conceptes, i que RTVASA pagués els costos judicials.

En primera instància, la secció civil de la Batllia va donar la raó parcialment a l’ex-director general, però l'ens de radiodifusió pública va recórrer la sentència i el TS va decretar que s'havia fet per la via equivocada. L'advocat de Robert ha adaptat la denúncia al dret administratiu, ja que en lloc d'acomiadament s'ha de parlar de revocació del càrrec no ajustada a dret.

El BOPA d'aquest dimecres informa que "en compliment dels articles 25 i 43 de la Llei de la jurisdicció administrativa i fiscal, es fa públic que en el marc de la causa 2000100/2017, per providència de data d’avui, el Tribunal de Batlles de la secció administrativa ha admès a tràmit la demanda presentada per la representació processal del senyor Francesc Robert Ribes contra la resolució del Govern número 219252/2017 de data 2 d’agost del 2017". El batlle Xavier Colom avisa que "les persones que tinguin interès directe per presentar-se com a adherents en la demanda instada davant de la secció administrativa" ja ho poden fer.

Etiquetes