Publicitat
Publicitat

La Fundació Crèdit Andorrà cedeix un vehicle adaptat a l'Escola de Meritxell

La nova furgoneta permetrà doblar els trasllats dels usuaris de l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell

L'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM) podrà doblar la seva capacitat de trasllat adaptat d'usuaris. Aquest dijous al migdia la Fundació Crèdit Andorrà els ha fet entrega d'una furgoneta adaptada amb capacitat per a nou persones. La donació del vehicle s'inscriu en el programa 'Trencant barreres', que impulsa la Fundació Crèdit Andorrà, i que pretén millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Durant l'acte de lliurament del vehicle, celebrat a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella, la presidenta de la Junta Rectora de l'EENSM, Pilar Díez, ha destacat la importància que té per a l'escola el fet de poder disposar d'un nou vehicle com aquest.

Ha explicat que la furgoneta de què disposen actualment "ha quedat molt vella" i, a banda, no disposa de prou places per traslladar tants usuaris com voldrien. És per això que gràcies a aquest vehicle "la nostra institució podrà millorar l'atenció als usuaris, perquè ens permetrà realitzar i participar en un major nombre d'activitats i sortides, que fins ara es veien limitades pel número de places dels vehicles de què disposem".

En aquest sentit, Díez també ha afegit que "gaudirem de més autonomia per fer els desplaçaments en períodes de colònies, visites mèdiques i assistència a actes socials, entre d'altres". De fet, fins ara, per manca de disponibilitat de places a la furgoneta, fins i tot en alguns casos els mestres i cuidadors havien de traslladar alguns usuaris en els seus vehicles particulars.

Pel que fa al tipus d'usuari que podrà utilitzar aquesta nova furgoneta, Díez ha detallat que serà la immensa majoria. El fet que estigui adaptada i que disposi d'accés i places especials per a cadires de rodes permetrà que, "excepte els usuaris que estan en una situació més greu, tota la resta en pugui fer ús".

Per la seva banda, el president de la Fundació Crèdit Andorrà, Jaume Casal, ha explicat que "volem ser a prop de les persones i contribuir al progrés social" i és per això que "estem compromesos a impulsar programes que representin millorar la seva qualitat de vida".

Precisament, i pel que fa a la col·laboració amb l'EENSM, ha expressat que "per a nosaltres és una satisfacció aportar el nostre gra de sorra a la integració social i laboral dels discapacitats, ja que és un gran pas per a la normalització d'aquest col·lectiu en la societat".

Mentrestant, el conseller delegat de Crèdit Andorrà, Josep Peralba, ha assegurat que "és un dia de joia, perquè és molt satisfactori poder col·laborar amb un projecte tant important i de tanta responsabilitat social, ja que des de l'EENSM s'està fent una tasca impressionant".

L'acte d'entrega l'ha clos l'arxipreste de les Valls, mossèn Ramon Sàrries, que ha beneït el vehicle i les autoritats presents. Posteriorment, un grup d'usuaris de l'EENSM han pujat al vehicle i han fet el seu primer viatge.