Societat 13/02/2019

La dietista Marta Pons ensenya a llegir les etiquetes dels aliments

Una bona alimentació ajuda a millorar l'estat físic i psicològic

Marc R. Fort
1 min
Més de 20 persones han assistit a la xerrada de la nutricionista Marta Pons, a L'espai de la Fundació Crèdit Andorrà. / M. R. F.

Escaldes-Engordany"Les etiquetes d'avui en dia contenen massa informació", així de contundent s'ha mostrat la nutricionista del Centre d'Assessorament Dietètic, Marta Pons, en la conferència impartida aquest dimecres a L'espai de la Fundació Crèdit Andorrà. Sota el títol 'Aprendre a llegir les etiquetes', Pons ha fet especial èmfasi en què "una bona alimentació ajuda no només a millorar el nostre estat físic, sinó que de la mateixa manera, també contribueix positivament en l'àmbit psicològic".

Pel que fa a l'etiquetatge, Pons ha destacat que "cada cop més les normatives exigeixen que els aliments estiguin degudament etiquetats, però no tothom sap llegir el que aquestes etiquetes volen transmetre". Gràcies a la xerrada, els més de 20 assistents han après a identificar el valor nutricional dels aliments, així com els diferents tipus d'ingredients i al·lèrgens. Aquest any, a Espanya, s'està duent a terme un nou sistema d'etiquetatge alimentari anomenat 'Nutriscorp', que gràcies a una escala de colors, farà molt més fàcil la identificació d'aquells aliments que siguin més saludables.

Pons es dedica també a la individualització de pautes alimentàries per aprimar-se, per a esportistes, per a nens en edat de creixement, per a embarassades, dones menopàusiques, vegetarians, a l'elaboració i a la revisió de menús escolars, de centres esportius, centres wellness i cafeteries amb menú mediterrani.

stats