Publicitat
Publicitat

La Fundació Integra Pirineu comença el desbrossament dels boscos d'Andorra

A finals d'estiu es preveu que s'incorporin persones del Principat amb dificultats d'integració social i laboral

Una brigada formada per usuaris de la Fundació Integra Pirineus ha començat a treballar aquests dies en el desbrossament dels boscos d'Andorra la Vella, després que fa prop d'un any la Fundació i el Comú de la capital signessin un conveni per contribuir a la inserció laboral i social de persones en situació o risc d'exclusió social.

Un encarregat i dos peons treballen aquests dies en la neteja del sotabosc a la Comella "perquè quedi molt més net, els petits incendis siguin molt més difícils i l'efecte sigui diferent, com ha explicat el president de la Fundació Integra Pirineus i president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro.

De moment, la feina la fan usuaris del centre especial d'Integra Pirineus però la idea és que a finals d'estiu es puguin integrar persones del país de l'Escola Meritxell, segons ha indicat el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón.

Els tècnics del Departament de Medi Ambient i Social avaluaran la tasca que fa la brigada actual i seleccionaran el personal adequat per poder dur a terme la pròxima actuació. "Són feines complicades, es necessiten les persones i el temps oportú", ha considerat Minguillón.

Comunals
Pel que fa a les eleccions comunals, Minguillón ha afirmat que estan parlant amb Demòcrates per Andorra per definir el programa que comparteixen "en un 95%", segons el cònsol. Només hi ha "matisos en algunes coses". De moment no s'han posat noms sobre la taula i tampoc Minguillón creu que hagi arribat encara l'hora de pensar en postular-se com a cap de llista.