Gairebé 1.400 cartrons de cigarretes de contraban confiscats en només tres dies a França

Els quatre ocupants d'un cotxe van escapar deixant al maleter prop de 300 cartrons

En tres dies, les brigades de duanes de l'administració de Tolosa van confiscar grans quantitats de tabac de les xarxes de frau organitzades. En total, les autoritats van confiscar més de 1.380 caixes de cigarrets de contraban, segons informa ActuToulouse.

El dimecres 2 d'octubre, mentre realitzen controls a l' Ospitalet (Arieja), a la frontera amb Andorra, els agents de duanes de la brigada s'Ax-les-Thermes va controlar un vehicle. "Tan aviat com va ser aturat, els quatre ocupants van escapar deixant al maleter prop de 300 cartutxos que, segons els elements recol·lectats, anaven destinats al mercat de Tolosa. Les cigarretes i el vehicle van ser confiscats i seran destruïts", informa la duana regional.

L'endemà, dijous 3 d'octubre, van ser els agents de la brigada de duanes de Montauban qui van decidir controlar un autobús que proporciona una connexió regular entre Tolosa i París. "Els agents van descobrir al maleter 10 maletes grans plenes de cartutxos de cigarrets. El recompte va permetre calcular 804 cartutxos, més de 160 kg de tabac", indica la direcció regional de la duana.

El dissabte 5 d'octubre, la brigada de duanes d'Ax-les-Thermes va interceptar altres 58 quilos de cigarretes de contraban en zones de muntanya. Al final, en tres dies, van confiscar 277 quilos, "o 1.384 cartons de cigarrets, que representen l'equivalent a més de 117.000 euros de tabac, que acaba de ser confiscat i serà destruït".