Gairebé 400.000 euros per a activitats esportives

El comú d'Andorra la Vella incrementa un 9,37% les subvencions que beneficien 41 entitats

El comú d'Andorra la Vella destinarà 395.358 euros a les subvencions destinades a l'organització i la promoció d'activitats i serveis esportius a la parròquia. En total, en aquesta sol·licitud es van rebre 43 demandes, dues de les quals han estat desestimades, ja que no complien els requisits establerts en les bases.

Tal com va explicar el cònsol menor de la capital, Marc Pons, en el marc de la sessió de consell de comú de dijous en què aquest punt va ser debatut i aprovat, les entitats poden fer sol·licituds en el marc d'aquestes subvencions d'acord amb diferents conceptes: per promocionar l'esport escolar, l'activitat física en sectors amb característiques especials, per a activitats esportives puntuals, per a propostes de vacances escolars o per a formació de tècnics. La quantitat total suposa un increment del 9,37% i es reparteix en dos semestres, 200.900 corresponents a aquest 2018 i 194.400 per al primer semestre 2019. Aquest punt va ser aprovat per unanimitat.

D'altra banda, la consellera de Finances, Comptabilitat, Administració i Noves Tecnologies, Maika Nin, va informar que el segon control al qual obliga l'anomenada regla d'or sobre l'atorgament de subvencions a entitats i associacions ha destacat que no hi ha incidències greus. Aquesta avaluació es fa cada any de manera aleatòria entre aquelles entitats que reben una subvenció del comú per verificar un bon ús dels diners percebuts. La consellera del PS + I Dolors Carmona va destacar la necessitat que el teixit associatiu compti amb un acompanyament per part de la corporació comunal, a la qual cosa des de la majoria se li va respondre que ja es fan formacions de diferents temàtiques perquè puguin millorar la seva gestió.