Societat 13/08/2020

Garcia i Magrinyà assumiran la direcció del centre penitenciari

Protocol d’entesa entre la policia i la Guardia di Finanza italiana per lluitar contra els delictes econòmics

Ara Andorra
2 min
El Centre Penitenciari de la Comella

Andorra la VellaEl consell de ministres ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el nomenament dels nous director i director adjunt del centre penitenciari després que els actuals, Francesc Tarroch i Ismael Alarcón, presentessin la seva dimissió. Així, s’ha decidit nomenar l’oficial Miquel Àngel Garcia com a nou director del departament d’Institucions Penitenciàries i del Cos Penitenciari i al sotsoficial de primera Oriol Magrinyà com a director adjunt.

En el cas de Garcia, que ja va ser director de la presó entre els anys 2012 i 2015, fa 21 anys que forma part del cos. Magrinyà, que és el primer cop que assumeix un càrrec en la direcció del centre, va accedir al cos el 1994. D’aquesta manera, el ministre Rossell evidencia la voluntat de posar al capdavant de les institucions, sempre que sigui possible, persones que ja formin part del cos i que en coneguin el funcionament intern.

Els nomenaments de Garcia i Magrinyà arriba després de la renúncia als càrrecs per part de Tarroch i Alarcón. El fins ara director del centre ja va anunciar ara fa uns mesos la voluntat de jubilar-se, però degut a la situació de pandèmia sanitària va arribar a un acord amb el ministre Rossell per mantenir-se al capdavant del centre a fi de donar estabilitat i continuïtat al departament en els mesos més complicats de pandèmia.

Prevenció de delictes

D'altra banda, el consell de ministres també ha aprovat, a proposta del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, la signatura d’un protocol d’entesa entre el Cos de Policia del Principat i la Guardia di Finanza de la República Italiana. La decisió mostra la voluntat d’ambdós executius de col·laborar en la prevenció de delictes i la lluita eficaç contra els delictes econòmics.

El text estableix la col·laboració en àmbits de prevenció i repressió de delictes tipificats en les dues legislacions pel que fa als perfils econòmics i patrimonials del crim organitzat, blanqueig de capital, contraban i finançament del terrorisme. També s’hi inclou assessorament i suport tècnic en mètodes i sistemes d’actuació operativa i d’investigació, la formació i especialització del personal i l’intercanvi d’experiències en el marc deontològic i estatutari.

El Protocol té una durada de tres anys, prorrogable per a tres més. El text no crea drets ni obligacions en l’àmbit del dret internacional.

stats