Publicitat
Publicitat

Geolocalització per controlar els vehicles d'empresa

El sistema 'Gestió de Flotes', posat en marxa per Andorra Telecom, està dirigit a empreses de serveis tècnics i comercials, serveis públics, flotes de lloguer, transport o vehicles d'obres

Andorra Telecom ha posat en marxa el sistema 'Gestió de Flotes', un sistema de geolocalització que permet a les empreses de transports tenir controlats els seus vehicles. Està dirigit a empreses de serveis tècnics i comercials, serveis públics, flotes de lloguer, transport o vehicles d'obres.

Aquesta aplicació s'ha presentat oficialment aquest dijous, tot i que a principis de l'any 2014 es va iniciar la prova pilot a la Cooperativa Interurbana. Actualment hi ha a Andorra tres empreses que utilitzen aquest servei, el que suposa un centenar de vehicles. Tanmateix, el director d'Atenció al client i Màrqueting d'Andorra Telecom, Carles Casadevall, s'ha mostrat optimista i ha assegurat que "esperem arribar a una vintena d'empreses".

Aquest servei que funciona en temps real via GPS, consisteix en instal·lar al vehicle un dispositiu GPS de geolocalització amb una targeta SIM que donarà informació mitjançant la plataforma de gestió web, a la qual podrà accedir el client per controlar el seguiment de la flota.

Entre els avantatges que presenta aquest sistema, Casadevall ha destacat la reducció de costos operatius, com per exemple, consum de combustible, horaris de treball o quilòmetres mensuals. A més a més, permetrà millorar la gestió interna de recursos o la seguretat dels vehicles i els seus ocupants.

El paquet bàsic té un cost inicial de 25 euros mensuals per dispositiu, i inclou la configuració inicial del geolocalitzador, l'alta de la SIM, el trànsit de dades efectuat per la SIM i el manteniment dels geolocalitzadors.

Hi ha la possibilitat de contractar mòduls opcionals específics per als quals, segons ha explicat el director d'Atenció al client i Màrqueting, "ja anirien pujant els preus". Es tracta de tres mòduls, per una banda el de Seguretat que permet activar alertes i generar informes en cas de moviments irregulars dels vehicles, com ara robatori de carburant o velocitat excessiva. Per una altra banda, hi ha el mòdul de Manteniment de Vehicles, amb el manteniment de les fitxes tècniques dels vehicles actualitzades, sobre com gestionar les revisions de forma proactiva, el seguiment d'incidències, visualitzar consum i quilometratge, i generar informes per conductor. El tercer dels mòduls és específic per a autobusos i gestiona les parades i trajectes, i així, defineix parades i línies, planifica recorreguts i genera informes d'anàlisi de puntualitat en els recorreguts.

Aquest projecte ha estat desenvolupat al 100% pel Departament de Recerca i Desenvolupament d'Andorra Telecom i actualment només es pot fer servir al Principat, tot i que Casadevall ha assegurat que estan treballant perquè aquest servei arribi a altres països, "principalment Espanya, França i Portugal".