Publicitat
Publicitat

Les Germanes de la Sagrada Família d'Urgell assumiran la gestió del Col·legi Sant Ermengol

El Patronat del Col·legi Sant Ermengol ha confirmat que la societat salesiana ha decidit retirar-se d'Andorra

El Patronat del Col·legi Sant Ermengol ha confirmat en un comunicat que la societat salesiana ha decidit retirar-se d'Andorra i que per aquest motiu s'ha confiat la gestió i direcció del centre escolar a l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell. El comunicat explica que després de 50 anys, els salesians es retiren d'acord amb l'estratègia de reorganitzar les seves activitats a nivell regional.

El Patronat indica que l’acceptació per part de l’Institut de Germanes de la Sagrada Família d’Urgell permet garantir la continuïtat del projecte educatiu, tant des del punt de vista d’ideari i de qualitat com de projecte pedagògic. En aquest sentit, per assegurar la correcta transició entre les dues congregacions, durant l’any escolar 2015-2016, Anna M. Villas serà la directora adjunta del Col·legi mantenint-se com a director el P. Xavier Brines. De la mateixa manera, la Gna. Maria Tomasa Itóiz serà la representant de la congregació tant en l’equip directiu del Col·legi com en el Patronat de la institució.

La congregació de les Germanes de la Sagrada Família ja té una dilatada experiència en el desenvolupament d’activitats pedagògiques a Andorra amb la seva presència al país des del 1882 i gestiona, en l’actualitat, el Col·legi Mare Janer a Santa Coloma d’Andorra la Vella i el Col·legi Sagrada Família d’Escaldes.

Les dues congregacions expliquen els motius de la decisió

La comunitat salesiana deixa clar en un comunicat que la decisió obeeix només a criteris de reestructuració ja que han vist reduït notablement el nombre dels seus membres en les últimes dècades. Per aquest motiu, els salesians han hagut de reorganitzar les seves obres i les presències tenint en compte les possibilitats d’atendre-les. El comunicat explica que l'arquebisbe i copríncep d’Andorra i les autoritats educatives els van demanar que continuessin algun temps més, “però ja no ens és possible seguir amb aquesta responsabilitat”.

Les germanes assenyalen en un comunicat que han acceptat la proposta per seguir oferint a Andorra una educació d’inspiració cristiana. A més, recorden que això suposa, a la vegada, unir forces entre els centres Col.legi Mare Janer i Sant Ermengol d’Andorra la Vella i Sagrada Família d’Escaldes.