Publicitat
Publicitat

El Govern lamenta la pèrdua de Salvans i en destaca la seva actitud "proactiva" i "enriquidora"

La ministra Olga Gelabert destaca que era una persona discreta però que aportava molt en tots els àmbits

La ministra de Cultura, Esports i Joventut, Olga Gelabert, en nom de tot el Govern, ha lamentat la pèrdua del conseller general Martí Salvans i ha donat el condol a la família aquest dijous al matí en declaracions als mitjans de comunicació. Gelabert ha destacat que era una persona molt proactiva envers la societat en general i sobretot en l'àmbit cultural i polític. La ministra, que el va conèixer durant la legislatura passada en què tots dos eren consellers de DA, ha dit que van tenir un tracte molt proper i que per tant "ha estat una pèrdua molt sentida".

La ministra Olga Gelabert també ha subratllat que era una persona molt discreta però alhora "aportava moltíssim i tenia resposta per a tot, tocava tots els temes i enriquia moltíssim". En l'àmbit cultural, Gelabert ha destacat les publicacions que va dur a terme sobre els límits territorials de les parròquies de la vall d'Orient.

Martí destaca la trajectòria professional i política de Salvans
En una carta de condol a la família, el cap de Govern, Toni Martí, ha destacat la trajectòria professional i política de Salvans, a la vegada que ha lloat la seva dimensió intel·lectual i humana. El cap de Govern s’ha referit als anys en què Salvans ha estat conseller general i, amb anterioritat, conseller comunal de Canillo i ha agraït el seu compromís amb el servei públic. Segons Martí, la trajectòria pública de Salvans ha estat "una combinació de la voluntat de preservar el llegat de la història i de les generacions que ens han precedit amb la consciència de la necessitat de fer evolucionar permanentment les institucions per ser fidels al passat i generosos amb el futur". El cap de Govern i els ministres s’han desplaçat aquest dijous a la tarda a la sala de vetlles d’Andorra la Vella a donar el condol a la família de Salvans i aquest divendres al matí assistiran a la missa funeral a Canillo.