Societat 26/10/2020

El Govern vol combatre les 'fake news' sobre la Covid-19

Demana la població que s'uneixi a la campanya 'Take care before you share' de les Nacions Unides

Ara
1 min
Una recreació il·lustrada del  SARS-Cov-2.

Andorra la VellaConstantment estem compartint, a través de les xarxes socials i Whatsapp, missatges que ens fan gràcia o ens han impactat pel seu contingut. I en la majoria dels casos li donem credibilitat al vídeo o el text que passem als amics i familiars, sense certificar la veracitat, l'origen, ni l'autoria del missatge en sí.

Quan aquest missatge conté una notícia o una visió que és mentida, s'anomena 'fake news', o 'notícia falsa'. La pandèmia ha posat en evidència la perillositat d'estendre 'fake news' sobre la Covid-19, ja que alguns dels continguts que es comparteixen poden perjudicar la nostra salut o crear el pànic entre la població. És per això, que el Govern s'ha sumat a la campanya que les Nacions Unides està fent córrer –precisament per les xarxes socials–, per evitar un dels pitjors virus: la desinformació.

Amb l'etiqueta #PledgeToPause, l'executiu fa una crida a ser més conscients del que compartim i anima la població a "estar correctament informats per fer front a la Covid-19". També recorda que a la web https://takecarebeforeyoushare.org es pot trobar més informació sobre com evitar les 'fake news'.

Andorra es va adherir aquest any a la declaració interregional sobre la 'Infodèmia' de les Nacions Unides, que posa èmfasi en la necessitat de promoure el coneixement i que la informació estigui basada en la ciència i els fets.

stats