Publicitat
Publicitat

Es reforça la vigilància a la frontera del Riu Runer arran de l'atemptat a Barcelona

De moment, no hi ha constància que cap persona d'Andorra s'hagi vist afectada per l'atropellament massiu a les Rambles

El Govern ha informat que la policia i les autoritats andorranes, a través de la ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i de l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Jaume Gaytán, s'han posat en contacte amb les autoritats espanyoles arran de l'atemptat terrorista que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda a les Rambles de Barcelona. Arran del succés, s'ha activat un avís a la frontera hispanoandorrana per dur a terme una vigilància reforçada.

A més, el Govern ha difós el telèfon d'emergències consulars -324292- per tal que qualsevol ciutadà d'Andorra que s'hagi vist involucrat en el succés pugui rebre ajuda. De moment, no s'ha hagut d'atendre ningú, i hores d'ara no es té constància que cap persona del Principat s'hagi vist afectada. L'atemptat hauria causat 13 morts i una cinquantena de ferits, segons ha confirmat el conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya passades les 20 hores.

Es convoca un minut de silenci per mostrar el condol andorrà

D'altra banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha enviat una carta de condol al president espanyol, Mariano Rajoy, i al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, per mostrar el condol del poble andorrà. En la missiva, Martí ha expressat la més ferma condemna a l’atemptat i ha mostrat la solidaritat andorrana amb les víctimes.

Finalment, el Govern i el Consell General, en coordinació amb l’ambaixada espanyola, han convocat un minut de silenci per mostrar el condol andorrà. L'acte tindrà lloc el proper dissabte 19 d’agost a les 19 hores a la plaça Lídia Armengol. També l'Assemblea Nacional Catalana d'Andorra ha convocat, per aquest mateix dijous a les 21.30 hores, una concentració de repulsa per l'atemptat, que tindrà lloc a la plaça del Poble d'Andorra la Vella.

Les mostres de condol per part de diverses institucions del Principat han començat a fer-se públiques al llarg d'aquest dijous al vespre. És el cas de Demòcrates per Andorra, que ha expressat la seva consternació per l'atac terrorista, que ha condemnat "com qualsevol acte de violència que atempti contra la vida, la convivència i la tolerància". La formació també ha volgut fer arribar un missatge de suport i solidaritat cap a les víctimes i familiars, així com manifestar el dolor "que també compartim amb una ciutat tan propera per a tots nosaltres: per proximitat geogràfica, però sobretot pels vincles construïts arran d’unes relacions de veïnatge estretes i històriques".