El Govern encarregarà una auditoria externa sobre el cas del pres fugit

De manera paral·lela s'està duent un estudi intern que pot estar enllestit aquesta setmana

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha manifestat que de manera paral·lela a l’informe intern que estan duent a terme per determinar si hi va haver alguna negligència en el cas del pres que va fugir de la presó dimarts passat, “segurament” s’encarregarà una auditoria externa "per veure si ha fallat alguna cosa" i en el cas que així sigui quines són les mesures que cal prendre per "millorar o subsanar" els errors que hi hagi pogut haver. 

Rossell ha manifestat que l’informe intern podria estar enllestit aquesta setmana i que pot ser que se’n derivin expedients sancionadors. De totes maneres, no ha volgut avançar cap aspecte de la investigació per no “vulnerar el drets de les persones” que podrien ser objecte d’expedient. També ha manifestat que un cop es tingui l’informe “s’explicarà fil per randa el que va succeir” i ha incidit en el fet que no vol avançar cap dada fins que estigui tancat. També ha reiterat que es vol tenir aquest informe intern per, tal com va avançar el dia de la detenció del pres, “tenir sobre la taula tots els elements per prendre una decisió”.

Cal recordar que l’home va fugir dimarts a la tarda i que unes tres hores després va ser detingut a Santa Coloma. Dijous va passar a disposició judicial i després d’un judici ràpid per haver fugit ja torna a estar ingressat al centre penitenciari.