El Govern instal·la una bomba d'aigua a la zona de l'esllavissada

La policia continua present a la zona per assistir als conductors i tallar el trànsit, de manera puntual, en cas que fos necessari

El Govern ha ubicat, aquest dimecres, una bomba d'aigua per drenar la cubeta ubicada al peu de l'esllavissada que es va produir la matinada del passat dissabte, 10 d'agost. Segons ha explicat l'executiu en un comunicat, l'aparell de drenatge servirà per extreure l'aigua, i dotar així de més estabilitat la zona. L'aigua que hi ha a la cubeta procedeix tant de l'acumulació pluvial com del nivell freàtic.

Les precipitacions d'aquest dilluns, assegura el Govern, han permès incentivar, tal com els tècnics ja van avançar fa uns dies, la purga natural de la muntanya. Tècnics d' Ordenament Territorial, geòlegs, Bombers, Policia, COEX, Protecció Civil, Creu Roja i circulació de Sant Julià de Lòria s'han desplaçat les darreres hores a la zona per fer-ne un seguiment. Per mantenir-hi la vigilància permanent, l'executiu ha instal·lat i posat en funcionament un sistema topogràfic de precisió que permet auscultar el terreny a nivell geològic i fer-ne un seguiment encara més exhaustiu.

Pel que fa a la feina de la policia, continua present a la zona per tal d'assistir als conductors i tallar el trànsit en cas que fos necessari. Una mesura puntual que s'allargaria només fins que es restableixin les condicions adequades de visibilitat.