El Govern ofereix el certificat electrònic gratuïtament tot l'any

Fins el moment se l'han fet 2.350 ciutadans i 126 empreses

El Govern ofereix el certificat electrònic de ciutadà i d'empresa de forma gratuïta durant tot aquest any. Fins el moment han fet el certificat electrònic 2.350 ciutadans, 631 funcionaris i 126 empreses, unes xifres que el secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ha qualificat aquest dijous de "satisfatòria". Des de l'agost i fins ara s'ha doblat la xifra de nous certificats fets. Casadevall ha destacat els avantatges que aporta el certificat electrònic per poder fer tràmits en línia.

Es tracta d’una clau mestra que es podrà fer servir amb l’administració i amb altres entitats, amb la clara voluntat que en un futur sigui una clau útil amb multitud d’empreses i institucions. Ha afegit que la possibilitat de declarar l'IRPF de manera electrònica farà augmentar la xifra de certificats. A les empreses se'ls ofereix la possibilitat de poder efectuar el dipòsit de comptes de forma electrònica.

En el marc de l’aposta per la modernització de l’administració i els avenços en matèria de gestió electrònica, el Govern ha decidit apostar pel certificat electrònic com a eina útil i amb garanties de seguretat en les relacions del ciutadà amb l’administració però també amb altres institucions o empreses. En els darrers anys han augmentat els serveis en línia prestats per l’administració i també els serveis demandats pel ciutadà.

L’ús del certificat electrònic per fer tràmits en línia i per signar documents té com a avantatges la immediatesa, el fet d’estalviar desplaçaments i temps, i per tant la reducció de l’impacte ambiental. A més, es tracta d’un mecanisme fàcil i segur i que es pot fer servir des de qualsevol dispositiu electrònic.

Jornada informativa

El proper dilluns 14 de gener tindrà lloc al Centre de Congressos d'Andorra la Vella una jornada sobre l'ús del certificat electrònic a l'empresa privada. Hi haurà tres ponències i una taula rodona sobre la transformació digital a FEDA, Andorra Telecom, la CASS i el comú de Canillo. L'horari és de nou del matí a la una del migdia.