Publicitat
Publicitat

Grandvalira iniciarà les activitats d'estiu el 26 de juny

L'objectiu per a la temporada d'estiu és incrementar un 10% el nombre de visitants

Les activitats d'estiu de Grandvalira donaran el tret de sortida el 26 de juny amb l'obertura del Bike Park i el Golf de Soldeu i el Kàrting del Tarter. El 4 de juliol obrirà també el Family Park de Canillo, i finalment el Funicamp, i les excursions en 4x4 a Cubil i a Pessons, es posaran en marxa del 26 de juliol al 4 de setembre. L'objectiu de l'estació és tornar a incrementar el nombre de visitants, i la directora general, Núria Tarré, ha indicat que la previsió és un augment del 10%, inferior al de l'any passat, en què, depenent de l'activitat, es va assolir entre un 15 i un 20% de creixement. "Creiem que les activitats d'estiu tenen molt camí a recórrer, però volem ser prudents perquè depenem molt del clima", i ha afegit que majoritàriament, l'usuari de la temporada d'estiu és un públic de proximitat, bàsicament d'Espanya i França.

Una tirolina, la novetat a la parròquia de Canillo

Pel que fa a les activitats organitzades als sectors de la parròquia de Canillo, el director de Grandvalira-Ensisa, Conrad Blanch, ha explicat que creuen que tornaran a aconseguir un augment significatiu dels usuaris del Family Park del Forn, que l'any passat va aconseguir 15.000 visitants. Enguany, a l'oferta d'activitats s'hi afegeix una tirolina de 40 metres i la tematització com a Mon(t) Màgic amb un circuit de llegendes. En canvi, Blanch ha indicat que el Golf Soldeu està consolidat com a producte de qualitat i únic a Europa, però ha lamentat que caldria fer-ne més promoció per captar més jugadors. "És un públic molt especialitzat i, per tant, no podem anar a mitjans massius", ha dit, però s'ha mostrat convençut que amb l'ajuda dels hotels, la nova federació de golf i Andorra Turisme mica en mica anirà sent més conegut. D'altra banda, el Bike Park oferirà un total de 13 itineraris, i el Kàrting Marc Gené continuarà oferint, a l'aparcament del Tarter, un circuit d'adults i un d'infants.

Nou transport cap a l'Orri de Cubil a Encamp

De la seva banda, el cònsol menor d'Encamp, Jordi Torres, ha donat a conèixer les activitats de la parròquia d'Encamp, que tenen el Funicamp com a protagonista, que tornarà a obrir a l'estiu per tercer any consecutiu. A l'arribada del giny, es podran fer excursions amb un autobús 4x4 a Pessons, i també, com a novetat, hi haurà servei de transport cap a l'Orri del Cubil, on un pastor ofereix una visita guiada per explicar-ne el seu origen i funció. Torres ha destacat que el Funicamp serà gratuït tant el dia de Meritxell com el 2 de setembre, coincidint amb l'arribada de la Vuelta als Cortals d'Encamp, i ha afegit que, tenint en compte que l'any passat el nombre de passatgers va créixer un 15%, "si aconseguim de nou aquesta xifra ja ens donaríem per satisfets, però la implantació costa i és lenta". D'altra banda, la parròquia també oferirà quatre itineraris culturals, amb possibilitat de ser guiats, i continuarà potenciant les estades esportives de clubs de renom.