Grans rebaixes en el preu original fan més atractiva la subhasta de la Creu Roja

Una vuitantena de peces han estat les protagonistes del primer esdeveniment solidari d'aquestes característiques 

La subhasta benèfica d’obres d’art i antiguitats, que ha organitzat aquest d’aquest dimecres a la tarda la Creu Roja a la seu central de MoraBanc, ha aplegat diversos assistents, curiosos i especialistes en la matèria. L'esdeveniment –la primera vegada que l'ONG duia a terme una acció d'aquestes característiques– no pretenia ser elitista i per això els assistents han pogut apostar per obres donades per les galeries Marcs Estil, el Troc i Pilar Riberaygua, a partir de 100 euros.

Tot i això, la subhasta també ha comptat amb grans peces artístiques amb el preu original rebaixat, ja que en galeria tenien un preu de 7.000 euros i durant l'esdeveniment han sortit amb un preu de 3.300 euros. Angel Calvente o el resident andorrà Francesc Sánchez han estat alguns dels noms més destacats de les més de 80 peces amb les quals ha comptat l'esdeveniment. Un cop feta l'activitat, ara l'organització ha de comprovar que totes les apostes han estat realitzades correctament i comptabilitzar la suma total que s'ha aconseguit. A més, totes aquelles peces que no s'han adjudicat es mantindran un temps exposades a la galeria pertinent amb el preu de sortida de la subhasta.

Amb els diners recollits, la Creu Roja pretén posar en marxa un telèfon de l’esperança i ampliar el servei d’atenció domiciliària perquè les persones el puguin fer servir fora de casa. A més, conjuntament amb el Govern, es treballa per posar en marxa el servei de trobada familiar, un projecte que aquest dimarts el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ja va anunciar que es posarà en marxa abans que acabi l'any.