Gratuïtat de les dades de mòbil aquest divendres pel Dia internacional d’internet

S'aplicarà a l'ús fet a Andorra des de la tarifa XXS a la XXL

Andorra Telecom oferirà als seus usuaris de telefonia mòbil de contracte (des de la tarifa XXS a la XXL) la gratuïtat de les dades fetes a Andorra aquest divendres per commemorar el Dia internacional d’internet. El portaveu de la companyia, Carles Casadevall, ha informat que “qui no tingui dades incloses a la seva tarifa de mòbil, podrà fer ús d’internet i no se li cobraran les dades que faci, i qui ja tingui dades incloses, no se li descomptaran.”

L’ús de les dades de la telefonia mòbil de contracte ha crescut a un ritme exponencial el darrer any. Pel que fa a les dades nacionals, la quantitat de gigues ha augmentat en un 77% de mitjana. En el cas del 'roaming', quan els andorrans estan fora d’Andorra, el consum s’ha incrementat un 269% de mitjana, segons informen des de la companyia en un comunicat.

Aquest creixement ve donat pel fet que l’any passat es va augmentar la quantitat de dades que s’inclouen a les tarifes de mòbil. A més a més, aquestes dades es poden fer servir tant a Andorra com en itinerància a Espanya, França i a Portugal. La meitat dels GB que s’inclouen a la tarifa es poden utilitzar quan l’usuari es troba en aquests tres països.

Casadevall ha insistit que la companyia ha prioritzat la connectivitat dels seus usuaris tant a Andorra com a l’estranger. En aquest sentit, ha recordat que les negociacions amb els operadors estrangers “han permès disposar de millors tarifes i traslladar-les als clients amb productes que s’adapten a les seves necessitats”.