Publicitat
Publicitat

La Guàrdia Civil intervé 104.000 euros provinents d'Andorra a dos veïns de Murcia

Es tracta de l'operació més important en el que va d'any, segons la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil va trobar aquest divendres, 27 de febrer, 104.095 euros en la inspecció a un vehicle provinent d'Andorra. Els efectius de la secció fiscal de la Seu d'Urgell van realitzar un control al turisme en el que viatjaven dos veïns de Murcia mentre circulaven per la carretera C-14 i van descobrir 51.755 i 52.340 euros a cadascú amagats entre l'equipatge. Els infractors van continuar el viatge amb 1.000 euros en concepte de "mínim de supervivència", mentre que la resta queda a disposició de la Comissió de prevenció de blanqueig de capital i infraccions monetàries del Banc d'Espanya. En el que portem d'any, aquesta ha estat l'actuació més important, segons ha informat la Guàrdia Civil.

Els autors dels fets, E.N.R., de 52 anys, i J.C.C., de 53 anys, tenen nacionalitat espanyola i són veïns de Múrcia. Durant la inspecció se'ls van trobar més de 104.000 euros amagats entre la roba que portaven a l'equipatge, sobretot en bitllets de 500, 200 i 100 euros.

Els efectius de la secció fiscal van aturar el vehicle, un Seat Leon amb matrícula espanyola, a la C-14 al municipi de Ribera d'Urgellet quan venia d'Andorra.

Per aquest fet, la Guàrdia Civil ha aixecat acta per dues infraccions a la normativa sobre blanqueig de capital, en superar la quantitat que estableix aquesta normativa. Els dos ocupants del vehicle van poder seguir el viatge amb 1.000 euros cadascú en concepte de "mínim de supervivència" i la resta va quedar a disposició de la Comissió de prevenció de blanqueig de capital i infraccions monetàries del Banc d'Espanya.