Sanantha Bosque canvia la cara del carrer del Prat Gran escaldenc

L'artista acaba un mural en una de les façanes de l'hotel Roc Blanc

El carrer del Prat Gran compta amb quatre nous treballadors: un cambrer que mira encuriosit des de l'última planta, un jardiner que observa els vianants mentre poda les branques d'un arbre, una cuinera que elabora els plats sense que ningú la distregui, i un grumet, a l'espera que arribin els nous hostes. Tots quatre són treballadors de l'hotel Roc Blanc i han estat creats per l'artista Samantha Bosque, que ha inaugurat aquest dijous el mural que cobreix una de les façanes de l'allotjament.

“La finalitat era fer veure al carrer tota la gent que està treballant dins de l’hotel”, ha explicat Bosque, amb la intenció de transmetre els valors que acompanyen a les persones treballadores i que “transmeten l’hospitalitat amb la seva essència”. Un mes de treball que l’artista defineix com “molt intens”, que només parava quan la pluja l’impedia continuar la feina.

Emelin Torm, propietària de l’hotel Roc Blanc, ha explicat que la idea de donar un nou aire a la façana va sorgir en una reunió, al veure que s’havia de repintar la paret. En posar-se en contacte amb Bosque, tant ella com la família van decidir quins elements plasmarien en l’obra. “Per nosaltres la nostra empresa és familiar”, comenta Torm, que veu la nova façana com un homenatge també al llegat dels seus pares, que van fundar l’allotjament. “Per ells era la seva vida i intentem tota la família seguir la seva obra”, explica.

Els visitants del Roc Blanc també han pogut veure el mural acabat i “s’han quedat molt sorpresos perquè és una cosa que no és massa vista i està tenint molta acceptació”, afirma Emelin Torm. Per la seva part, la cònsol major de la parròquia Trini Marin ha felicitat tant a la família com a l’artista per la iniciativa, ja que “des del comú és difícil impulsar iniciatives d’envelliment de les façanes”.

La pintura segueix el fil conductor de la transparència, igual que en altres intervencions en l’espai urbà de Samantha Bosque com el mural de la plaça del poble d’Andorra la Vella, que fa desaparèixer l’edifici per deixar veure la plaça Príncep Benlloch. Després d’haver fet altres murals a la capital i a Canillo, Bosque ultima una altra intervenció a la plaça dels Arínsols d’Encamp, condensant tots els treballs durant els mesos que la climatologia permet pintar a l’aire lliure.