Instal·lació d'una barrera a l'aparcament a tocar del col·legi Janer per fomentar la rotació

La corporació continua treballant en el projecte per habilitar un pàrquing a Mestre Xavier Plana

El comú d’Andorra la Vella ha instal·lat una barrera a l’aparcament a tocar del col·legi Janer amb la voluntat d’afavorir la rotació de vehicles. Fins ara en aquest pàrquing hi havia un parquímetre i la intenció de la corporació comunal és que amb el sistema de tiquets els vehicles vagin rotant i, d’aquesta manera, es descongestioni la zona, especialment a l’entrada i la sortida de l’escola.

Amb la instal·lació del nou sistema, que començarà a funcionar en breu, els conductors gaudiran de mitja hora d’aparcament gratuïta i una hora en el cas de tenir la targeta PK. Aquesta mesura se suma a les que s’han pres en d’altres aparcaments de la parròquia amb la voluntat, tal com assenyalen des de la corporació, d’afavorir que hi hagi mobilitat de vehicles.

Quant a la intenció que la parròquia compti amb nous aparcaments, cal recordar que a la zona de Mestre Xavier Plana hi ha la idea de fer un aparcament gràcies a la cessió d’una parcel·la que ha rebut la corporació. Aquesta és una zona molt deficitària de places d’estacionament, tal com es va constatar el dia que es va tractar aquest punt en sessió de consell de comú, i la intenció inicial de la corporació comunal és fer una estructura no gaire complexa des del punt de vista constructiu, de tal manera que un cop es prengui la decisió de tirar-la endavant podria estar disponible en un termini de temps curt.

Cal recordar, també, que ara fa uns dies han començat les obres d’urbanització a la zona del Prat del Rull que el comú preveia aprofitar per construir l’ampliació de l’aparcament del Centre Històric, una opció que finalment es va descartar per l’important cost que haurien suposat els treballs. A més, des de la corporació comunal es va concloure que amb l’habilitació de l’aparcament al costat de l’estació d’autobusos ja es donava servei a una zona que ara com ara disposa de diferents aparcaments en un radi molt proper.

Finalment, una altra de les accions previstes per la corporació comunal és la d’instal·lar panells que anunciïn les places disponibles tant en els pàrquings comunals com en els privats que en tenen de rotació, un projecte en què ara com ara es treballa.