Ioga per reduir la mortalitat dels nadons

Unicef Andorra, juntament amb l'Associació Ioga Clàssic Andorra i la delegació a Andorra de l'Associació Espanyola de Kundalini Ioga, organitzen una 'masterclass' el dijous 17 de maig

Unicef Andorra, juntament amb l'Associació Ioga Clàssic Andorra i la delegació a Andorra de l'Associació Espanyola de Kundalini Ioga, duran a terme la setmana que ve, dijous 17, una 'masterclass' de ioga amb la qual volen recaptar fons per a la campanya #Cada VIDAcompta que vol reduir la mortalitat dels nadons.

Es tracta d’una nova acció que l’ONG duu a terme ja que fins ara no havien programat mai una activitat relacionada amb aquesta pràctica. “El ioga ens permet arribar a un tipus de col·lectiu al que fins ara no hi havíem entrat”, destaca la directora d'Unicef Andorra, Marta Alberch, que afegeix que la voluntat de l’ONG és precisament la d’anar fent accions noves per apropar la campanya que tenen en marxa a nous col·lectius. La proposta del ioga, de fet, neix amb la voluntat de continuïtat, ja que “si funciona” volen “repetir-la”.

La sessió tindrà lloc a la sala del Prat del Roure i comptarà d'una primera part, a partir de les 19.30 hores, per a infants, que serà gratuïta, i una segona a les 20.30 hores per a adults i que té un cost de 15 euros, que aniran de manera íntegra a Unicef, gràcies al patrocini de l'acte de Financera d'Assegurances. Tal com ha concretat el delegat a Andorra de l'Associació Espanyola de Kundalini Ioga i membre de l'Associació Ioga Clàssic Andorra, Eugeni de Santiago, un dels principals atractius és que hi haurà música en directe. Santiago ha destacat que “aquesta 'masterclass' té com a objectiu principal passar un missatge” i, en aquest cas, és especialment adequat ja que s’incidirà en la solidaritat i en què els participants s’adonin de “la situació que tenim al nostre voltant”.

La intenció dels organitzadors és la de poder arribar a 120 participants, que és una xifra similar a la que s’ha registrat en 'masterclass' anteriors, tot i que "es podria arribar fins als 150". Aquells que vulguin col·laborar amb l'ONG però no puguin anar podran fer la compra de l'entrada i col·laborar, doncs, amb aquests 15 euros, ja que s'ha optat per no fer una fila zero perquè de vegades "costa" que la gent faci el tràmit d'anar a l'entitat bancària a fer l'ingrés. “Les poden comprar com si fos una fila zero i, si no hi van, regalar les entrades”, ha destacat Alberch.