Itineraris per descobrir l'entorn dels refugis guardats

Amb motiu de la celebració del Dia mundial de la diversitat biològica, Medi Ambient publica tres fulletons amb circuits a Sorteny, Comapedrosa i Vall del Madriu-Perafita-Claror

Amb motiu de la celebració del Dia mundial de la diversitat biològica i el 25è aniversari de l’entrada en vigor del Conveni de la diversitat biològica, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha presentat la iniciativa Biodiversitat dels espais naturals protegits: itineraris entorn dels refugis guardats. Es tracta de tres recorreguts a l’entorn dels refugis del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, de l’Espai Natural Patrimoni de la Humanitat de la Vall del Madriu-Perafita-Claror i el Parc Natural de la Vall de Sorteny. L’acte ha tingut lloc aquest dimarts al matí al Centre de Natura de la Cortinada. En la presentació també han participat la cònsol menor d’Ordino, Gemma Riba; el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat de la Massana, Sergi Gueimonde; la directora del parc del Comapedrosa, Neus Casals, i la directora de la Vall del Madriu-Perafita Claror, Susana Simon.

Calvó ha explicat que els itineraris posen en valor el patrimoni natural dels parcs, per conscienciar els visitants i incidir en la importància de la preservació. Per això s’han publicat tres fulletons explicatius, amb el recorregut –que comença i acaba al refugi– i la fauna, la flora i la diversitat d’hàbitats d’aquestes entorns protegits. Tots els recorreguts són fàcils, aptes per a totes les edats, d’entre 1,3 i 2,5 quilòmetres i amb desnivells molt lleugers.

Amb aquests fulletons es vol afavorir la sensibilització amb el patrimoni natural d’Andorra, a través d’una eina didàctica i senzilla per descobrir la fauna, la flora i la diversitat d’hàbitats que es poden trobar en els tres espais naturals protegits del país. La informació estarà disponible en paper i en format digital, i també en format de fitxa-itinerari perquè estigui disponible als refugis de muntanya i pugui ser d’utilitat als usuaris dels refugis durant la seva estada, així com als excursionistes que estiguin de pas.

Amb motiu del dia mundial també s’ha editat el pòster ‘La vida al riu’, que reprodueix el panell original instal·lat al camí ral prop de l’estació depuradora d’Anyòs que es va presentar el 22 de març amb motiu de la celebració del Dia mundial de l’aigua. En total, s’han editat un centenar de pòsters que seran distribuïts a les escoles.