Ja són aquí els infants de l'Illa de la Reunió

22 nens i nenes han arribat aquest dissabte a la tarda i romandran 15 dies al país

Els infants de l'Illa de la Reunió han arribat aquest dissabte a la tarda a Escaldes-Engordany, un cop més gràcies a l'intercanvi cultural que realitzen des de fa 21 anys la parròquia escaldenca i la població d'Etang Salé. En aquesta ocasió 22 nens i nenes de 9 i 10 anys tindran l'oportunitat durant 15 dies de "conèixer la nostra cultura i manera de viure", segons ha explicat el conseller de Recursos Humans i Cultura d'Escaldes, Salomó Benchluch. A més, també han vingut 4 acompanyants dels infants, dos representants polítics i dues persones més de l'Illa de la Reunió.

La majoria d'infants venen per primer cop al país, tot i que hi ha d'altres que són repetidors. Tot i això, tots ells comparteixen el mateix desig: veure la neu. La principal atracció dels petits visitants és poder gaudir de la neu i "fer guerres de boles de neu i esquiar", tal com han explicat dos dels infants de l'Illa de la Reunió. A més de la neu, els nens i nenes visitaran diferents indrets i reclams turístics de la parròquia com Caldea o diferents museus, tot i que també aniran al Palau de Gel, a esquiar, Naturlàndia i d'altres activitats, amb la voluntat que puguin conèixer de primera mà els principals atractius del país. "Molts d'ells no han vist mai la neu i de ben segur que molts ploraran d'alegria i tristor a la vegada, perquè seran 15 dies molt intensos", amb aquestes paraules Benchluch definia el que els espera als infants africans durant les pròximes dues setmanes.

Aquest primer cap de setmana romandran a l'hotel on s'allotjaran la gran majoria del temps, tot i això a partir del divendres vinent els infants aniran amb les famílies d'acollida, per tal de conèixer de primera mà la manera de viure andorrana. A més, el conseller ha afegit que durant l'estança dels petits a l'hotel se'ls oferirà "una varietat de gastronomia andorrana".

L'arribada dels nens i nenes de l'Illa de la Reunió al país és el preàmbul del viatge que realitzaran una vintena d'infants d'Escaldes el pròxim mes d'octubre o novembre al país africà, per tal de fer el camí invers.