Publicitat
Publicitat

José Irala fa parada a Andorra en el seu recorregut per Espanya en cadira de rodes

Va iniciar la seva aventura el novembre de l'any passat amb l'objectiu de reivindicar els drets de les persones discapacitades

José Irala és de Huelva, té 49 anys i assegura que està recorrent Espanya en cadira de rodes per reivindicar els drets de les persones discapacitades i millores en l'accessibilitat de les ciutats i transports. Aquesta setmana ha fet parada a Andorra, on se l'ha pogut veure pels principals eixos comercials de la capital. Tal com ha explicat a l'ARA Andorra, va sortir de Huelva el passat mes de novembre i ha recorregut amb la seva cadira diferents ciutats espanyoles fins arribar a Andorra per la frontera del Pas de la Casa, provinent de Puigcerdà.

Irala assegura que sobreviu dels diners que li dóna la gent -i una pensió-, i que fa tirades d'entre 40 i 60 quilòmetres amb la cadira de rodes com a únic mitjà de transport, acompanyat d'una bandera d'Espanya i una maleta on s'hi pot llegir 'Volta a Espanya en cadira de rodes', que li serveix per demanar la col·laboració de la gent.

Pel que fa a Andorra, Irala considera que és un país molt ben adaptat als discapacitats, tot i que lamenta que no tots els autobusos són accessibles i que tampoc ha vist taxis per a persones discapacitades. A més, també ha pogut constatar que hi ha hotels on encara hi ha molta feina per fer en aquest camp.