Publicitat
Publicitat

Jover defensa l'ús de la tecnologia que es fa a les aules

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior participa en l'acte de cloenda de la 34a Universitat d'Estiu d'Andorra

Després de quatre dies de conferències, la 34a Universitat d'Estiu d'Andorra ha celebrat l'acte de cloenda, aquest dijous a la sala d'actes del Centre de Congressos d'Andorra la Vella, amb la presència d'unes seixanta persones que han escoltat atentament la valoració final del ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, així com les conclusions del moderador Jean-Paul Marthoz.

Com a reflexió personal al tema de la Universitat d'Estiu, 'Teconologia i humanitat, llums i ombres', el ministre d'Educació i Enseyament Superior ha afirmat que "la tecnologia ens pot aportar molt, però depèn de la nostra actitud, ja que ha d'estar al servei de la humanitat i no al revés. Hem de ser ciutadans crítics i per això hem de guanyar criteri per prendre les decisions encertades". En aquest punt, Eric Jover ha posat com a exemple l'ús que es fa a les aules del país de les noves tecnologies: "Hem de formar ciutadans responsables a les escoles, crec que és factible i ja ho estem fent, perquè hem de conèixer com evoluciona el coneixement, però encara ens queda molt per fer, tot i que estem avançant en la bona direcció".

Eric Jover, que ha tingut un record especial per Juan Goytisolo, ha agraït als conferenciants, al públic i a la organització la seva participació. "Hi ha hagut química entre els conferenciants, i per això el resultat és un fil conductor que ens dona una reflexió àmplia i unitària", ha assegurat. A més, ha volgut destacar la conferència de Nuria Oliver, que es va haver de fer a través d'Internet perquè no podia assistir físicament. "Era un risc, ens vam atrevir a fer-ho i la solució tecnològica va funcionar, ho tornarem a provar", ha vaticinat.

Durant la jornada d'aquest dijous –la quarta de la 34a Universitat d'Estiu d'Andorra–, hi han intervingut José Ignacio Latorre i José Antonio López, que han debatut sobre el futur quàntic i el risc tecnològic en la societat postconfiança.

Etiquetes