Joves i cultura democràtica

Els alumnes de segona ensenyança de l'escola andorrana d'Encamp presenten el seu treball al Consell General

Els alumnes de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp han presentat aquest dilluns al vestíbul del Consell General el projecte ‘Competències per a una cultura democràtica’. L’acte s’ha emmarcat en la celebració del Dia Internacional de la Democràcia i comptarà amb l’actuació del Cor de Rock d’Encamp. El síndic general, Vicenç Mateu, ha recordat en el seu parlament que l'efemèride està dedicada enguany a la funció de control que exerceixen els parlaments. El Dia Internacional de la Democràcia va ser instaurat el novembre del 2007.

Els alumnes han explicat com treballen els valors de la cultura democràtica i els drets humans a partir del marc de les competències per a la ciutadania democràtica del Consell d’Europa, impulsat durant la presidència d’Andorra el 2013. El projecte va sorgir fa dos anys amb la formació que van fer dues mestres al Consell d'Europa a Estrasburg. Es va crear una comissió d'alumnes de primer a quart i van organitzar activitats per implantar la cultura democràtica. El 6 de juny van visitar diverses institucions europees amb seu a Estrasburg.

L'acte d'aquest dilluns ha omplert el vestíbul del Consell General amb la presència, a més del síndic general, Vicenç Mateu, de la subsíndica Mònica Bonell, del ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, dels consellers generals Marc Ballestà, Jordi Gallardo, Josep Anton Bardina, Pere López i Antoni Fillet.