Publicitat
Publicitat

Justícia per sobre de resultats econòmics

Un nou llibre editat per Crèdit Andorrà reflecteix com el govern d'una empresa no pot funcionar sense justícia

La Càtedra Crèdit Andorrà de Mercats, Organitzacions i Humanisme de l'IESE ha publicat el llibre 'La justícia en les empreses: el govern de les empreses i els sistemes de control' que explica la manera de dirigir una organització, tan a través dels sistemes de control, com a través de la manera que tenen els directius d'incorporar els criteris més informals de justícia reconeixent els esforços dels empleats.

Els autors, Natàlia Cugueró i Josep Maria Rosanas, col·laboradora i director de la Càtedra respectivament, han presentat aquest dimecres a la tarda el llibre a la seu de Crèdit Andorrà, entitat encarregada de la seva edició, i han destacat la importància de la justícia com un element fonamental per a les organitzacions, ja que “és un criteri sovint oblidat a les direccions de les empreses”, segons Rosanas. Per la seva banda, Cugueró ha aconsellat que l'idoni és “tenir un sistema de mínims formal que no creï injustícies sistemàtiques, i que el directiu estigui sensibilitzat”.

Quan les empreses no apliquen la justícia, les conseqüències provoquen treballadors desmotivats que poden veure afectada la seva salut, i un augment de la desconfiança en l'empresa. Cugueró ha explicat que actualment hi ha tot tipus de situacions a les organitzacions, i a mesura que van creixent augmenta també la possibilitat de ser injustos perquè hi ha més distància entre els directius i els treballadors.

El volum s'estructura en sis capítols: els sistemes de gestió i de control, els fonaments conceptuals de la justícia, la justícia en la direcció d'empreses, investigacions sobre la justícia a les organitzacions, els costos sanitaris de la injustícia a les organitzacions i l'administració de la justícia a les empreses.

Després de la presentació del llibre, els autors han ofert una conferència sobre els costos de salut generats per la injustícia en les organitzacions.