Publicitat
Publicitat

L'Adsaps busca el suport d'alguna entitat del país per continuar amb les Vacances en pau

Els infants que passen l'estiu al Principat han estat rebuts oficialment pel Comú d'Encamp i han gaudit de la Festa de l'Escuma

Els nens sahrauís que passen l'estiu al Principat han gaudit aquest dimarts de la Festa de l'Escuma organitzada pel Comú d'Encamp i d'un berenar ofert per la corporació per donar-los oficialment la benvinguda al Principat. La recepció ha comptat amb cinc nens ja que la resta "estan a la platja de vacances", com ha reconegut la presidenta de l'Associació d'Amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (ADSAPS), Lluïsa Hurtado. El principal objectiu del projecte Vacances en pau és que puguin tenir accés a revisions mèdiques que no poden tenir als camps de refugiats del Sàhara però també van als Esports d'Estiu i comparteixen experiències amb els infants del país. "Ells aprenen però nosaltres també", ha resumit.

Durant l'estiu faran altres activitats a Naturlàndia o al Palau de Gel i per celebrar el desè aniversari l'associació prepara un dinar solidari on hi serien totes les famílies i els infants sahrauís.

Amb la crisi de BPA, l'associació ha perdut el suport de la Fundació que els ha permès assumir el cost dels vols dels infants en els darrers anys però encara que no ho tenen fàcil, com ha admès Hurtado, "volem que continuï el projecte". Així, ha demanat que la nova entitat que sorgeixi del banc o alguna altra pugui donar suport a la iniciativa perquè "per la canalla i per al país és una riquesa important que vinguin".

Els nens gaudeixen de la piscina, les festes, la platja i els esports com expliquen l'Abdu i l'Aziza. Quan tornen al Sàhara transmeten la seva experiència als familiars i amics. "He anat a la platja, a la piscina i m'ho passo molt bé", diu la primera; el segon afegeix "explico que és molt maca i que la vinguin a visitar, que tinc molts amics que vénen aquí i passen l'estiu molt bé", "hi ha piscina, hi ha jocs bons, juguem molt a futbol i fa fresquet", resumeix.

Enguany, l'associació fa 10 anys i per a celebrar-ho prepara un dinar solidari que clouria les activitats d'aquest estiu amb els nens i nenes que han passat aquest dos mesos al Principat.