Publicitat
Publicitat

L'Ambaixada de França deixarà de fer tràmits consulars l'1 de setembre

Només s'hi podran tramitar els assumptes que siguin urgents

L’Ambaixada de França deixarà de fer un seguit de tràmits que fins ara s’hi realitzaven el dia 1 de setembre. D’aquesta manera, tal com han informat a través d’un comunicat, tots els tràmits consulars deixaran de tramitar-se a l’Ambaixada a excepció dels que siguin urgents, que sí que es podran realitzar. Així, l’administració dels francesos registrats al Principat serà transferida al Consolat General de França a Barcelona, amb l’excepció dels assumptes d’estat civil, de nacionalitat i de visats que seran assumits pel Consolat General de França a Madrid.

Tal com s’informa en el comunicat, aquests canvis són part “d’un ampli moviment de racionalització de la presència consular de França al món”, que va començar ja fa una dècada.

Afegeixen que a través de la web www.service-public.fr, refosa el 2015, la majoria dels procediments administratius i consulars es poden fer per via telemática, en una aposta “de les autoritats franceses en el desenvolupament i implementació d'eines administratives modernes”.

També destaquen que per la proximitat amb la frontera francesa, els residents a Andorra tenen, a més, la possibilitat de tramitar els seus passaports i targetes d'identitat en una ciutat francesa de la seva elecció.

Aquest canvi en l'organització, conclouen, “no afecta la capacitat dels votants inscrits en el cens electoral consular per votar al Principat en les eleccions nacionals franceses presents o futures, i a elegir els seus representants consulars”.

És més, recorden que “l'acció política, cultural i econòmica segueix sent el nucli de la missió de l'Ambaixada de França al Principat” amb l’objectiu d’intensificar encara més les relacions entre els dos països.