Publicitat
Publicitat

L'Andorra Ultra Trail Vallnord arriba a les 2.600 inscripcions

A dos mesos de la prova, només queden algunes places per la cursa Eufòria i la marxa popular del Solidaritrail

Quan queden uns dos mesos per a la celebració de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, més de 2.600 atletes ja han confirmat la seva participació en una de les cinc curses de l'esdeveniment, segons informa l'organització. La Ronda dels Cims (170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell positiu) va tancar amb un total de 450 corredors, seguida de la Marató dels Cims (42 quilòmetres, 3.000 metres de desnivell positiu) amb els 750 pitralls disponibles i el Celestrail (83 quilòmetres, 5.000 metres de desnivell positiu) amb 500 dorsals, mentre que fa pocs dies el Mític (112 quilòmetres, 9.700 metres de desnivell positiu) penjava el cartell de 500 pitralls esgotats. 

Només queden algunes places per Eufòria (233 quilòmetres, 20.000 metres de desnivell positiu), la cursa de resistència per parelles i principal novetat d'aquesta edició. També estan obertes les places per a la marxa popular del Solidaritrail (10 quilòmetres, 750 metres de desnivell positiu), la gran festa de l’esport i la solidaritat que se celebrarà durant l’últim dia de l’esdeveniment, el diumenge. 

L'organització preveu que unes 3.200 persones procedents de 48 països formin part de la sortida de la novena edició, un rècord en la història de l’esdeveniment que, any rere any, es va consolidant com una de les proves de trail més populars d’Europa. Els andorrans, els espanyols i els francesos segueixen sent els més fidels a la cursa, tot i que el nombre de participants provinents d’altres indrets del món no para de créixer. A més de corredors d’Anglaterra, Alemanya, Estats Units, Portugal, República Txeca i Japó, països sempre presents a l’Andorra Ultra Trail Vallnord, en aquesta edició també s’hi sumaran valents d’Eslovènia, Panamà, República Dominicana o Tadjikistan. 

Amb l’objectiu que tot estigui a punt d’aquí a dos mesos, l’organització continua treballant per oferir la millor cursa, tant a corredors com a espectadors, amb la mobilització d’unes 600 persones (voluntaris i professionals). De moment ja s'hi han inscrit 370 voluntaris, en són necessaris 80 més, que ajudaran en les tasques de control, cronometratge, avituallament i informació als participants de les diferents curses.