Publicitat
Publicitat

L'EFA considera que la sostenibilitat empresarial "jugarà un paper fonamental en l'acord d'associació"

Aquestes declaracions les ha realitzat el president de l'Empresa Familiar Andorrana, Josep Maria Cases, durant la presentació del 14è Fòrum d'Empresa Familiar Andorrana, que tindrà lloc el pròxim 9 de novembre a Soldeu

El president de l'Empresa Familiar Andorrana, Josep Maria Cases, i el secretari tècnic, Joan Tomàs, han presentat, aquest dimarts al matí a les oficines de l'entitat, el 14è Fòrum d'Empresa Familiar Andorrana, esdeveniment copatrocinat per Crèdit Andorrà, Andbank i MoraBanc i que se celebrarà el pròxim 9 de novembre a l'Hotel Village de Soldeu. Amb el títol 'Experiències familiars i Sostenibilitat', l'edició d'enguany girarà entorn a les diferents polítiques que s'estan implantant en diferents països en l'àmbit de la sostenibilitat empresarial. En aquest sentit, el president de l'EFA, Josep Maria Cases, ha recalcat, després d'informar sobre la reunió que han mantingut aquest dimarts amb el Govern, que "la sostenibilitat empresarial serà un element que caldrà tenir molt en compte durant tot el procés de negociació amb l'acord d'associació", ja que tal com ha assenyalat, "les empreses andorranes s'hi hauran d'adequar".

En relació amb la temàtica d'enguany, el president de l'EFA, Josep Maria Cases, ha detallat, després d'informar sobre la reunió que han mantingut aquest dimarts amb el Govern, que "la sostenibilitat empresarial serà un element que caldrà tenir molt en compte durant tot el procés de negociació amb l'acord d'associació". En aquest sentit, Cases ha afirmat que "les empreses andorranes s'hi hauran d'adequar" i ha afegit que la reunió ha resultat molt positiva perquè "hem vist que el Govern treballa amb els cinc sentits per mantenir una estructura viable que garanteixi un futur prometedor". Quant a les demandes efectuades pel Govern, Cases ha comentat que "no puc donar molts detalls perquè encara és aviat", però tal com ha indicat, "de moment ens han demanat molta informació per conèixer les necessitats actuals de cada sector i les possibles limitacions".

D'altra banda, després de ser preguntat sobre els passos que haurien de seguir les empreses andorranes per equipar-se en l'àmbit de la sostenibilitat empresarial respecte amb els països punters, el president de l'EFA ha comentat que "Andorra ja ha fet feina" i ha afegit que "encara no hi ha acords definitius entre els països que estan al capdavant de la matèria, i, per tant, avui dia no podem definir els passos que s'haurien de donar". "S'ha d'estudiar molt bé què manca al país i intentar que l'aplicació de les mesures sigui de fàcil implantació, ja que en cas contrari, possiblement el teixit empresarial no ho podrà assumir", ha assegurat.

Per la seva banda, fent un repàs al programa que inclou el 14è Fòrum, el secretari tècnic de l'entitat, Joan Tomàs, ha detallat que la primera conferència titulada 'La visió d'un directiu' anirà a càrrec del president d'Abertis Infraestructura, Salvador Alemany. Posteriorment, en l'àmbit de l'empresa familiar, la segona conferència 'Passió per emprendre' l'efectuarà Gerry Ryan, propietari de l'equip de ciclisme professional 'Orica GreenEDGE', i, finalment, el propietari de 'Champagne Taittinger', Pierre Emmanuel Taittinger, serà l'encarregat de realitzar la conferència 'El valor de recuperar el negoci familiar'.