L'FNJA es planteja crear una borsa de treball per a joves

El nou president del Fòrum, Joao Lima, confia poder aprovar els estatuts després de l'estiu

El Fòrum Nacional de la Joventut d'Andorra iniciarà la propera setmana les reunions per començar a traçar els nous estatuts i poder-los aprovar quan finalitzi l'estiu. En declaracions a l'Ara.ad, el president de l'FNJA, Joao Lima, elegit recentment pels seus companys de la Taula Permanent, ha explicat que "tenim molt clar que el primer que cal fer són els estatuts i aprovar-los en una nova assemblea que esperem celebrar entre els mesos de setembre i octubre". Mentrestant, diu, "no podem fer res".

L'FNJA estructurarà el seu treball en diferents comissions formades per tots els joves del país que vulguin aportar les seves propostes en aspectes concrets, i Lima ha garantit que "es podran fer comissions per a qualsevol cosa".

El passat 25 d'abril, l'FNJA va celebrar la seva primera assemblea per elegir els membres de la Taula Permanent, un primer encontre que va comptar amb una setantena de joves d'entre 16 i 29 anys que van mostrar el seu interès per conèixer el funcionament i objectius d'aquest organisme. En aquest sentit, Lima s'ha mostrat convençut que "si aquesta assemblea es fes ara segur que superaríem els números de participació", i ha valorat molt positivament la resposta que estan tenint els joves, "diàriament algú m'escriu al Facebook per interessar-se per alguna qüestió".

Després d'aquesta primera assemblea, les xarxes socials estan afavorint l'expansió de l'FNJA, "i continuarem treballant en aquesta línia", ha dit el president de la Taula Permanent. Molts joves del país ja han començat a transmetre les seves preocupacions, entre les quals destaquen els estudis i el treball. Per aquest motiu, entre les propostes que està previst estudiar, hi ha la de la creació d'una borsa de treball específica per a joves. Joao Lima s'ha mostrat molt optimista assegurant que "no hi ha res impossible", tot i que ha reconegut que probablement "una borsa independent és complicat ".

Lima ha aprofitat per recordar les errades de l'anterior fòrum de la joventut, que es va dissoldre l'any passat, "depenia massa de les associacions juvenils i mai s'acabava de constituir la Taula Permanent", i a més, hi havia problemes de tresoreria.

Pel que fa al pressupost, disposaran de tres euros per cada jove del país, el que suposa un total d'aproximadament 30.000 euros. Tanmateix, està previst contractar un servei de comptabilitat professional que ajudi a gestionar aquesta quantitat econòmica, "i així arribi a tots, ja que els interessos dels joves de 16 anys no són els mateixos que els de 29 anys".

A llarg termini, els treballs encara no s'han definit, però entre les intencions, hi ha la de reunir-se amb les diferents institucions públiques relacionades amb joves, com ara els departaments de joventut de tots els comuns o el Ministeri.
Finalment, el president de l'FNJA, Joao Lima, s'ha mostrat molt content de treballar amb l'equip de joves que conformen la Taula Permanent perquè, "som un grup molt homogeni amb gent que tenim diferents estudis i això va molt bé".

La propera setmana s'ubicaran al local que el departament de Joventut els ha cedit gratuïtament a Encamp.