Publicitat
Publicitat

L'Hospital implanta sis noves bombes d'insulina a pacients de diabetis

Un dels pacients és un infant de 2 anys que tindrà un seguiment de reforç des del Centre d'Atenció Primària

La Unitat de Diabetis de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha implantat sis noves bombes d'insulina (Infusió Subcutània Contínua d'Insulina), des de la col·locació de la primera el mes de juny del 2014 a una adolescent de 15 anys. Tres de les bombes d'insulina s'han col·locat en persones adultes, i les altres tres en pacients menors d'edat, tots ells amb diabetis mellitus tipus 1.

Segons ha informat el SAAS, entre els menors hi ha un infant de dos anys d’edat que, a causa de la seva curta edat, tindrà un seguiment de reforç per part d’una infermera d’un Centre d’Atenció Primària.


La Unitat de Diabetis de l’hospital és l’encarregada de preparar els pacients amb diabetis per a què puguin beneficiar-se del tractament amb bomba d'insulina, ja que és una alternativa terapèutica eficaç en cas de no aconseguir un bon control en els pacients tractats amb múltiples dosis d'insulina.

L'objectiu més important del tractament de la diabetis és intentar reproduir la secreció fisiològica d'insulina pel pàncrees, i així aconseguir aproximar-se a la normalització de la glucèmia.


La Unitat de Diabetis de l’hospital fa actualment el seguiment a un total de10 pacients amb bomba d’insulina, ja que a banda dels set als què s’ha col·locat l’aparell cal sumar altres tres persones que se l’havien posat anteriorment a hospitals de fora del país.