Publicitat
Publicitat

L’app ‘Alpify’ registra 800 rescats d’emergència a Espanya durant l’estiu

'Alpify' utilitza una tecnologia de geolocalització i treballa de la mà amb els serveis d’emergències per determinar amb millor exactitud el lloc a on hi ha l’emergència

L’aplicació mòbil fundada a Andorra ha estat dissenyada per atendre necessitats i s’ha convertit en una de les eines d’emergència més utilitzades pe sol·licitar ajuda davant d’un accident ja sigui de muntanya, a la carretera, amb nens i gent d’edat avançada desapareguts, accidents domèstics i en intents de robatori. Alpify ha superat les més de 900.000 descàrregues a l’estat espanyol i ha atès 800 rescats d’emergència. Aquesta eina utilitza una tecnologia de geolocalització i treballa de la mà amb els serveis d’emergències per determinar amb millor exactitud el lloc a on hi ha l’emergència i així poder atendre les necessitats el més ràpid possible.

El temps de resposta que transcorre des de l’avís fins que el servei d’emergències es posa en contacte amb ell és de 30 segons i fins a 20 minuts poden passar per activar tots els dispositius necessaris. L’espai geogràfic on l’aplicació detecta més emergències se situa a les comunitats autònomes de Catalunya, Madrid i Andalusia. A Andorra també s’utilitza igual que a Estats Units, Argentina i França.

En situació d’emergència, l’afectat hauria de portar el mòbil encès i l’aplicació connectada. En aquest sentit, quan l’afectat es posés en contacte amb els serveis d’emergències (trucant al 112), automàticament rebrien la localització des d’on s’ha fet la trucada.