L'arquitecte de The Cloud fixa la data d'inici d'obres a principis de 2018

El director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, assegura que el període de reflexió que està endarrerint l'inici de les obres és totalment necessari per un projecte d'aquesta envergadura

Aquest dissabte al matí s'ha iniciat la segona jornada del 68è congrés mundial de la Fiabci, la federació més important del sector immobiliari. El director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, ha estat un dels conferenciants que hi ha participat, juntament amb l'arquitecte de The Cloud, per parlar de les característiques del projecte d'aquest edifici, a dia d'avui paralitzat.

Nadal ha explicat als convidats i experts del sector immobiliari arribats d'arreu del món el per què d'aquest edifici, el seu impacte urbanístic, la tecnologia que s'usarà en la seva construcció i els usos que se li vol donar. Precisament, els usos de l'edifici són el que han comportat la paralització de l'inici de les obres. Segons el director d'Andorra Telecom el període de reflexió per tancar al màxim detall la funcionalitat que tindrà l'edifici és totalment necessari. "Quan inicies una obra d'aquesta envergadura, els tècnics i arquitectes demanen que des de l'inici es tinguin tots els factors clars".

Jordi Nadal ha respost la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, que fa uns dies va expressar la seva inquietud perquè les obres s'iniciïn imminentment: "És un projecte molt important pel comú d'Andorra la Vella i entenc les ganes que s'engegui, però volem tenir-ho tot ben pensat per després poder executar-lo més ràpidament".

El director d'Andorra Telecom ha fet referència durant la seva intervenció a la conferència anterior, la de l'arquitecte Luis Alonso, en la qual ha explicat la importància de la barreja d'usos i convivència d'activitats en un mateix espai. Nadal no ha definit si acollir el casino estaria entre aquestes activitats, però ha dit que sí que s'està treballant per poder reajustar el projecte aviat i seguir amb els tempos previstos: "Les dates que vam donar inicialment s'han endarrerit uns sis mesos, però acabar l'obra el primer semestre del 2020 és perfectament assumible". L'arquitecte del projecte, Gerard Arias, s'ha mostrat confiat que les obres es podran iniciar a principis de 2018.

Aposta per les competicions internacionals
A la jornada de la tarda, el director general de Granvalira, Conrad Blanch, ha donat una conferència sobre el negoci de la neu. Blanc, ha explicat als assistents els elements que fan competitiva Andorra en el sector, l'origen dels seus clients, els avenços tecnològics que estan desenvolupant i les accions que es duen a terme per millorar la sostenibilitat del negoci de la neu amb el medi ambient. 

En la seva intervenció, Blanch ha destacat que les competicions internacionals són vitals per posicionar Andorra com un lloc referent d'esquí i que apostar per aquests circuits significa que el país té la capacitat i la gent per organitzar-los.