Publicitat
Publicitat

L'arrossada popular de la festa major de Santa Coloma reparteix 400 racions

La cònsol major s'ha compromès, de cara l'any vinent, a proporcionar una carpa perquè la gent "mengi en millors condicions"

Santa Coloma ha celebrat aquest diumenge els actes més tradicionals de la seva festa major. La jornada s'ha iniciat a les 12 hores del matí amb la missa solemne. A continuació ha tingut lloc el ball del contrapàs de les padrines de la casa pairal, acompanyades de la cobla de Berga. El matí s'ha tancat amb l'arrossada popular, on s'han repartit 400 racions entre els assistents. 

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha participat en el ball de sardanes i també ha repartit racions d'arròs, juntament amb les conselleres Mònica Codina i Ester Vilarrubla. La cònsol major s'ha compromès, de cara l'any vinent, a proporcionar una carpa a la comissió de festes encarregada de gestionar l'arrossada per tal que "la gent pugui menjar en condicions". Marsol ha volgut destacar l'elevada participació de la gent de Santa Coloma en la seva festa major, en especial a les activitats infantils d'aquest passat dissabte a la tarda.

Aquest diumenge a la nit Santa Coloma segueix de festa amb la sardinada popular i diversos concerts, com ara el dels 'Homes llúdriga', grup de rap vingut del barri barceloní de Vallcarca per presentar el seu nou treball 'Keep it Llúdriga'. També actuaran, entre d'altres, el grup de rock 'Los perdedores' i els rapers andorrans 'Veloziraptors'.

A l'espera de la documentació dels Pouets 

La cònsol major ha explicat que l'aparcament dels Pouets segueix tancat cautelarment, ja que els propietaris no han entregat la documentació requerida pel comú. Tot i això, Marsol ha indicat que el representant de l'empresa ha trucat el comú assegurant que els portaran "de seguida".  La cònsol major ha manifestat que "tan bon punt ens ho portin el comú ho valorarà", tot i que ha recordat als propietaris que tan sols tenen uns dies perquè al setembre iniciaran el procés de recessió definitiu de la concessió si no reben la documentació solicitada. 

Reforç de les mesures de seguretat 

La cònsol major també ha insistit en l'augment de les mesures de seguretat de cara el pas de la Vuelta per la ciutat. Marsol ha explicat que el carrer Prat de la Creu serà el més reforçat, ja que és on hi haurà una aglomeració més alta de ciutadans i per tant, on es requereixen més efectius i voluntaris.