Publicitat
Publicitat

L’hàbit de rentar-se les mans entès com una activitat lúdica

'El Piolet i l'Andi' visiten l'escola andorrana d'Andorra la Vella per demostrar la importància de rentar-se les mans coincidint amb el Dia mundial del rentat de mans

El ‘Piolet i l’Andi’ han visitat aquest dijous matí els alumnes de l’escola maternal andorrana d’Andorra la Vella i a partir d’una representació lúdica han mostrat als infants la importància de rentar-se les mans per així prevenir malalties infeccioses i consolidar aquest hàbit d’higiene com una activitat lúdica i agradable per als més menuts.

En el marc de la segona edició del programa ‘Enreda’t d’educació pel desenvolupament” que organitza Unicef Andorra s’ha treballat amb el lema ‘Aigua i vacunes salven vides’ i coincidint amb el Dia mundial del rentat de mans els personatges infantils han fet una representació als alumnes de quatre i cinc anys d’aquest centre. L’activitat ha consistit que el ‘Piolet’ ha entrat a l’aula jugant amb una pilota i a continuació volia menjar el seu entrepà però l’Andi l’adverteix que abans d’encetar l’esmorzar s’ha d’haver rentat les mans amb aigua i sabó. Els alumnes han quedat bocabadats i han interactuat durant l’actuació donant consells de com es renten les mans correctament.

A més, el director del centre escolar, Bruno Bartolomé, ha afegit “des de l’escola sempre hem estat oberts a les qüestions socials, i en aquest cas des de l’escola treballem cada dia hàbits d’higiene i per això hem considerat que era absolutament adequat poder fer aquesta activitat”.

El responsable de l’àrea de sensibilització i el comitè nacional d’Andorra per Unicef, Hèctor Encuentra, ha assegurat que "aquesta activitat, tot i que els nens i nenes tinguin els hàbits d’higiene adquirits, és un recordatori més i creiem que és important". Encuentra ha esgrimit que “el projecte ‘Aigua i vacunes salven vides’ s’ha decidit treballar-lo conjuntament ja que en països on l’aigua no sempre és potable, és una font d’infecció i les vacunes són el mitjà per curar aquestes malalties”

Durant aquest dijous 15 d’octubre per commemorar el Dia mundial de rentar-se les mans s’estan realitzant activitats arreu del món i s’enfoquen segons les realitats socials dels indrets.