Llum verda a l'ampliació del pavelló de bàsquet per jugar a l'ACB

El Govern avança 970.000 euros per adaptar l'equipament als requisits de l'ACB, per tal que si es materialitza l'ascens del Bàsquet Club Andorra, el pavelló pugui estar condicionat a temps

El Govern ha aprovat un avançament de fons de 970.000 euros per tal de poder fer front a la licitació del projecte i a les obres d'ampliació del pavelló poliesportiu on juga el Bàsquet Club Andorra. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dimecres que ''les obres seran necessàries si finalment el Bàsquet Club Andorra pot fer efectiu l'ascens a l'ACB''. El ministre ha assegurat que amb aquesta mesura, el Govern es vol 'avançar als esdeveniments per guanyar temps al temps', de manera que si finalment es materialitza l'ascens, el pavelló pugui estar condicionat al principi de la temporada.

El 14 de juny és la data límit que té el River Andorra MoraBanc per inscriure's l'ACB, complint tots els requisits. Un d'aquests requisits és el de disposar d'un pavelló amb una capacitat de 5.000 espectadors, de manera que cal fer obres per assolir aquest aforament. El ministre portaveu ha assegurat que per tal de realitzar totes aquestes actuacions ''estem dins del termini, però anem justos''. És per això que l'Executiu no ha volgut esperar que es faci efectiu l'anunci de l'ascens, i ha aprovat aquest avançament de fons perquè, en cas que siguin necessàries, les obres puguin començar el més aviat possible. Si no es fes així, ha afegit Cinca, seria impossible arribar a principi de temporada amb el pavelló acabat.

Les obres de Ràdio Andorra es posposen pel 2015

Per tal de poder avançar aquests diners, el Govern ha optat per retirar-los d'una altra partida que es considera molt difícil que es pugui dur a terme aquest any 2014, en aquest cas la de la remodelació de Ràdio Andorra. Cinca ha explicat que ''aquest és un projecte que s'està elaborant en aquest moment i es preveu que no estarà conclòs fins a finals d'any''. ''A tot estirar i en el millor dels casos s'hauria pogut licitar a finals de novembre o a principis de desembre'', ha afegit.

És per això que s'ha optat per agafar els diners previstos per a aquesta partida, desplaçar-los a aquesta remodelació del pavelló i, ''evidentment, continuar amb els treballs que es fan des del Ministeri Cultura amb la certesa que en el pressupost del 2015 es reprendrà aquesta partida per a Ràdio Andorra''.

Suport al BCA

Sense voler avançar més informació, Cinca ha assegurat que aquesta actuació ''és un senyal inequívoc de la voluntat expressada pel Govern en diferents ocasions, de donar suport al BCA en aquesta possibilitat que s'han guanyat esportivament de pujar a l'ACB''. Cinca no ha volgut desvetllar amb quins termes es podrà donar suport al club, però ha assegurat que ''està clar que si donem aquest pas és perquè entenem que podrem donar un suport econòmic suficient perquè el Bàsquet Club Andorra pugui jugar l'ACB l'any que ve''.

El ministre, però, ha remarcat que aquest suport no es podrà limitar tan sols a una temporada, ja que l'objectiu és que el club s'estigui ''moltes temporades'' a la màxima categoria del bàsquet espanyol. És per això que ''s'està analitzant tot plegat en la seva globalitat''.