L'ocupació hotelera de Setmana Santa arriba al 91%

Puja 20 punts respecte al 2017, però les vacances van caure a mitjans d'abril

L'ocupació hotelera de Setmana Santa (del dijous 29 de març al diumenge 1 d'abril) ha estat del 91% gràcies, en gran part, a les reserves de darrera hora. El dimarts 27 de març hi havia una previsió d'un 85% de l'ocupació mitjana per als mateixos dies de setmana abans esmentats que finalment ha augmentat fins al 91,24% en el tancament de les dades ja consolidades. Aquesta evolució ha estat deguda, en gran mesura, a la millora dels dies 30 i 31, on s’ha fregat el ple a quasi totes les parròquies, però també al millor comportament del dijous i diumenge en comparació amb l’any 2017, així com l'evolució final dels darrers dies a les parròquies centrals com ara Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Sant Julià de Lòria. 

L'ocupació de Setmana Santa del 2017 va ser del 71%, ja que es va celebrar a mitjans del mes d'abril i molta gent va optar per les destinacions de platja. Les dades d'ocupació de Setmana Santa són difícils de comparar a causa de la diferència entre les dates d'un any respecte a l'altre. En resum, des de la Unió Hotelera es parla d'un dies festius que han evolucionat molt satisfactòriament, sobretot afavorida per les reserves d'última hora.

Per parròquies, el percentatge d'ocupació ha estat del 98,88% (Escaldes-Engordany), 93% (la Massana i Sant Julià de Lòria), 91% (Andorra la Vella i el Pas de la Casa), 90% (Canillo), 89% (Encamp) i 78% (Ordino).

Pel que fa als preus, es confirma la pujada en un 7% en termes de preus mitjans de venda de les habitacions respecte del març 2017. Aquest augment ha fet possible que el 87% dels establiments confirmin que han millorat les seves vendes globals, en canvi, un 7% les han disminuït. En facturació absoluta, s’han augmentat les vendes en un 27% respecte del març de l'any anterior.

D'altra banda, l'ocupació del mes de març ha estat del 70,83%. La parròquia que presenta un millor percentatge és Canillo amb un 80% seguida de la població del Pas de la Casa amb un 76%. El percentatge més baix correspon a les parròquies d'Ordino i de Sant Julià de Lòria amb un 53%.