L'onada de fred deixa temperatures de -18 graus a Grau Roig

Començarà a nevar durant la nit però dimecres a la tarda la cota de neu començarà a pujar

L'onada de fred que afecta tota Europa i que ja ha deixat fins a 20 centímetres de neu a la Catalunya Central, també ha arribat a Andorra, però de moment només fent baixar els termòmetres de forma considerable. Així, durant les darreres 24 hores, la temperatura mínima ha superat els 18 graus negatius a Grau Roig, s'han registrat -17,3 graus a Bordes de Setúria (la Massana), i -15,3 a Arcalís. Però també a cotes baixes la temperatura ha baixat en picat. A la Comella s'han registrat -8,7 graus, i a Canillo, aquest dimarts al matí els termòmetres marcaven 11 graus negatius. A la Borda Vidal (prop de la frontera hispanoandorrana), la temperatura ha baixat fins als -7,8 graus.

Si bé aquest dimarts es mantindrà el sol a tot el Principat, a partir de la matinada i durant tota la jornada de dimecres s'esperen nevades, que afectaran sobretot la meitat sud d'Andorra. Segons el Servei de Meteorologia, a partir de 2.000 metres s'esperen 20 centímetres a la meitat sud del país i de 15 a 20 cm al nord. Si bé a la matinada podrà nevar a qualsevol cota, dimecres a la tarda el límit pluja-neu pujarà fins als 1.500 metres i a la nit ja serà de 2.000 metres.

De cara a dijous les precipitacions continuaran durant tot el dia, però les temperatures hauran pujat considerablement, de manera que la cota de neu estarà situada entre els 1.800 i els 2.100 metres.
L'episodi de precipitacions –que començarà en forma de neu però que acabarà amb pluja a gairebé tot arreu excepte als cims– anirà acompanyat de forts vents de sud-oest. Dimecres es poden assolir ràfegues d'entre 80 i 90 quilòmetres per hora, i dijous seran d'entre 60 i 80 km/h.